Джамбазки сезира ЕК и ЕП заради Местан

36325
Джамбазки сезира ЕК и ЕП заради Местан
Снимка: БГНЕС

Българският евродепутат Ангел Джамбазки е подал сигнал до ЕК и ЕП заради агитация на турски език в предизборната кампания, съобщава пресцентърът на ВМРО.

Сигналът касае лидера на ДПС Лютви Местан и депутата от Движението в 42-рото Народно събрание Хюсеин Хафъзов. Той предизвика скандал в парламента точно заради агитацията на майчин език със следните думи: „Следете всяка моя стъпка, защото съм готов да платя за свободата си. Аз ще вървя по пътя на Нури Аданъ, Ахмед Давутоглу, Ахмед Доган”.

Девет информационни сайта с наказания заради изборите

170 жалби и сигнали, девет наказани информационни сайта - това е равносметката дотук в този клон на статистиката на ЦИК. „Сигнал...

Няма равни и по-равни български граждани. Всички ние сме длъжни да  спазваме законодателство, независимо дали го одобряваме или не. Контролните органи трябва да прилагат нормативната уредба, а при нарушение – да санкционират своеволята, аргументира се Джамбазки.

Обръщам се към европейските институции, след като Централната  избирателна комисия отказва да спазва закона и няма да наложи  административна санкцияна ДПС. По време на заседанието си днес - 9  октомври 2014 г., членовете на ЦИК оставиха „само за сведение“  видеозаписи от предизборните срещи с агитация на турски език,  предоставен от предаването „Господари на ефира“, излъчен на 7 октомври, уточни заместник-председателят на ВМРО.

Ще настоявам Европейския парламент и Европейската комисия да се  ангажират с казуса, за да бъде гарантирано спазването на законите на  територията на Европейския съюз. Недопустимо е законът да е валиден за  едни, а други да се ползват с привилегии. Това са хора, претендиращи за  представители на народа, а необезпокоявано погазват законите на  страната. България от европейска държава се превръща в разграден двор, без ред, без справедливост, без поемане на отговорност, категоричен е Джамбазки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com