Първанов: Не може от Москва да ни пишат българското законодателство

17283
Първанов: Не може от Москва да ни пишат българското законодателство
Снимка: БГНЕС

Един дебат между двата основни виновници за състоянието на българската енергетика ще звучи доста странно на фона на очакванията на хората за бързи, енергични, работещи решения. Това каза в интервю за предаването на БТВ „Лице в лице” Георги Първанов, председател на АБВ. Той заяви, че винаги е подозирал, че Бойко Борисов работи против „Белене” и против "Южен поток", защото резултатът е негативен.

„Управлението на ГЕРБ фактически не придвижи на стъпка дори и двата енергийни проекта, третия го запуши окончателно. Така че моята критика ще бъде винаги тежка към това правителство за поразиите, които направи в енергийната сфера”.

Румен Петков: Орешарски, знаем кой ти е началник - Делян Пеевски

Орешарски, не се прави на мъже. Нека да се знае, че твоят началник ще контролира и координира службите. Началникът ти е Делян Пеевски...

Първанов заяви, че не вярва в разкритията, които направиха от Реформаторския блок, че на практика една чужда фирма, чужди руски кръгове са дали тласък на промени в българското законодателство, така че да се заобиколи европейското законодателство.

„Аз първо, не съм сигурен, че е така. Във всеки случай, ако това е така, то е недопустимо. Наистина не може от Москва да ни пишат българската позиция и българското законодателство. Така, както не може, както направи министър Стойнев, не може да предостави суверенното си право да преговаря с Москва за "Южен поток" на Брюксел – на комисаря по енергетиката господин Йотингер. Ние трябваше да си водим тези преговори от позицията на българския национален интерес. Така че за мен и двете страни не са прави в случая. Няма силна, работеща, енергична, отговаряща на националния интерес позиция”, каза още Георги Първанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика