Въвеждат вечерен час за непълнолетните в община Ловеч

1820
Въвеждат вечерен час за непълнолетните в община Ловеч
Снимка: iStock/Guliver

Община Ловеч въвежда вечерен час за непълнолетните лица като част от мерките за спиране разпространението на коронавируса. От днес деца под 18 години няма да бъдат допускани на обществени места след 22.00 часа без придружител.

Решението е било взето на заседание на Общинския оперативен щаб, съобщават от общинската администрация. Причината за по-строгите мерки е повишеният брой на положителни случаи на заболели и контактни лица, предава NOVA.

Маските на открито стават задължителни от четвъртък

Маските на открито стават задължителни от четвъртък. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг. Те щ...

Сред другите рестрикции са преустановяване на посещенията в клубовете на инвалида на територията на общината за запазване на здравословното състояние на възрастните хора. Преустановява се и допускането на публика при провеждане на спортни мероприятия в Спортната зала на Община Ловеч. Препоръчва се на директорите на училища да въведат аналогични мерки при провеждане на спортни мероприятия в училищните физкултурни салони. Засилват се контролните дейности по спазване на противоепидемичните мерки в работните помещения на административната сграда на Община Ловеч: завишаване на сутрешния филтър при допускане на служители до работните им места; системен контрол за носене на маски в сградата; ограничаване достъпа на външни лица, с изключение на центровете за административно обслужване, в които лицата да бъдат допускани само с маска и при спазване на необходимата дистанция. Община Ловеч ограничава командироването на служители за участие в обучения и други форуми, освен при особена важност.

Съвместно с органите на МВР и РЗИ, общината въвежда и засилен контрол по спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти за носене на маски и спазване на дистанция между клиентите. Препоръчва се на собствениците на търговски обекти да въведат вътрешноведомствен контрол за спазване на въведените от здравните органи мерки. Община Ловеч препоръчва на превозвачите да не допускат в обществения транспорт пътници без маска, да се спазва необходимата дистанция. Препоръчва се и извършване на дезинфекция на крайните спирки на градския транспорт. Препоръчва на собствениците на нощни клубове и дискотеки да спазват стриктно разпоредбите на държавните здравни органи за заетост на местата не повече от един човек на един кв. м от общия капацитет. Препоръчва на ръководствата на народните читалища да преустановят репетиционния процес на певческите групи до края на месец октомври 2020 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Държавата предоставя свой имот за приют за кучета в Ловеч

Кметът на Тетевен поздрави жените от пенсионерския клуб в с. Черни Вит

Пенсионерските клубове от няколко града се събраха на приятелска среща по случай 8-ми март

Кметът на Тетевен получи грамота от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

Болницата в Ловеч е на ръба: Персоналът масово напуска

Община Тетевен отбеляза националния празник 3-ти март

Кметът на Тетевен бе специален гост в НУ „Хаджи Генчо“ за Баба Марта

Баба Марта и деца поздравиха кмета на община Тетевен

Община Ловеч прие управленската програма за мандат 2023-2027 г.

Кметът на Тетевен стана част от Управителния съвет на НСОРБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч