Румен Томов: Жителите на Благоевград и тяхното бъдеще са моят приоритет

5700
Румен Томов: Жителите на Благоевград и тяхното бъдеще са моят приоритет
Снимка: Личен архив

Четири дни преди решаващия балотаж в неделя Благоевград е разделен на две. От една страна стои д-р Атанас Камбитов, представител на ГЕРБ, и управляващ града два мандата. От другата страна е независимият кандидат и бизнесмен – Румен Томов. Actualno.com се срещна с г-н Томов, за да разберем каква е визията му за града, страхува ли се от негативна кампания и упреци и как очаква да постъпят благоевградчани в неделя.

Г-н Томов, на прага на балотажа в неделя, как според Вас протече кампанията за избора на нов кмет?

Кампанията протече с много срещи от моя страна с жителите на община Благоевград, както и на селата. В някои аспекти кампанията не беше особено добра, заради отсрещната страна, но мисля, че е нормално, в такава предизборна ситуация.

Какво очаквате да се случи на балотажа?

Разликата ни е само 5%. Вече имам декларирана подкрепа от всички политически партии извън ГЕРБ за моята кандидатура. Очаквам подкрепа на всички жители на общината, които искат промяна. Предлагам управление обърнато към хората и към бизнеса, със създаване на много работни места.

Във Ваш статуст твърдите, че има негативна кампания към Вас, свързана с използването на фалшиви профили в социалните мрежи. Кампанията е започнала сега, заради балотажа или още в началото на издигането Ви за кандидат-кмет на Благоевград?

Сега се засили и предполагам, че до петък ще продължават тези материали. Аз не мисля да отговарям по никакъв начин, тъй като това са твърдение, които не са свързани с никаква истина.

Как бихте обобщили визията си за Благоевград в няколко решения?

Моята визия за промяна е следната: първо ще обърна управлението към жителите, тъй като проблемите са сериозни в тази посока. Не са решават проблеми на гражданите, няма приемен ден за кмета. Кметът Камбитов не е стъпвал от години в селата или поне така казват хората. Освен това ще подобря бизнес средата в Благоевград, тъй като не е на ниво и инвеститорите бягат от града. Ще подкрепя предприемачите с консултации по европроекти. Ще предрпиема и действия, свързани с чистотата на въздуха на целия град. Мога да дам пример с улиците, които не се мият редовно, а един път в годината. Горивната база е много зле, трябва да се помагат хората за газифициране. Трябва да се промени и организацията на движение в града, тъй като целият трафик е съсредоточен в една точка в града. Това са основните неща. Разбира се, гарантирам и за прозрачност в обществените поръчки. За това съм безкомпромисен.

Как бихте коментирали общинския съвет. Сега той е „шарен”, няма ясно изразено мнозинство?

Общинският съвет е „шарен”, но всички кандидати за кметове на града имаха листи, така че са и членове на общинския съвет. Програмите им до голяма степен се припокриват и с моята програма за управление, така че, когато има един конструктивен диалог и от двете страни, и се мисли за бъдещето на Благоевград, би трябвало да намерим общи точки. Един кмет, освен привличането на европейски средства и привличането на средства от национални програми, каквато беше програмата за саниране, трябва да има и визия за града. Трябва да има визия за изграждане на производствени предприятия. Ако няма база и работни места, колкото и да е красив един град, той умира и хората бягат от него.

Какво бихте казали на жителите на Благоевград, за да гласуват за Вас?

Жителите на Благоевград трябва да гласуват. Колкото повече излязат, толкова повече ще се намали влиянието на корпоративния и контролиран вот. Тъй като само така могат да имат реални застъпници на техните идеи. В хората има насаден един страх. От многобройните ми срещи го установих. Хората имат страх да изявяват своето желание, своите претенции, за да не бъдат уволнени те, техните деца, внуци и всички други по родствена линия. Искам този страх да бъде премахнат и хората да се чувстват свободни. Когато нещо съм обещал и те видят, че това нещо не стават, спокойно да дойдат при мен, да отидат в общински съвет да изградят мнение, или да организират митинги пред общината вид протест, срещу определени решения. Само така може да вървим напред. Със страх хората търсят място към Терминал 2.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com