"Екзакта": В Плевен АБВ и "Патриотичният фронт" изпреварват ДПС

34300
"Екзакта": В Плевен АБВ и "Патриотичният фронт" изпреварват ДПС
Снимка: БГНЕС

ПП ГЕРБ би получила 35.6% от твърдо решилите да гласуват избиратели в Плевен, БСП – 23%, а АБВ – 11%, ако изборите бяха на 10 септември 2014 година. Това съобщиха от социологическата агенция „Екзакта рисърч груп”.

Изследването е проведено между 2 и 9 септември. По домовете им са интервюирани 625 пълнолетни жители в 57 гнезда в 24 населени места на територията на МИР Плевен. Работено е с полустандартизирано интервю. Изследването е реализирано със собствени средства на Екзакта Рисърч Груп, предаде Фокус.

BGVot - въпрос на личен избор

Въпрос на личен избор – това е една от основите на представителната демокрация, основата на изборите – избори, които и в Бъ...

ГЕРБ - 35.6%
БСП - 23.0%
АБВ - 11.0%
Патриотичен фронт - 7.8%
ДПС - 4.5%
Реформаторски блок - 3.9%
Атака - 3.9%
ББЦ - 2.9%
Друга партия/коалиция - 7.4%

Над средния дял избиратели на ГЕРБ в региона регистрираме сред: жените, заможните избиратели и жителите извън града областен център.

Сред избирателите на БСП регистрираме също повече жени, но тук подкрепата идва главно от хора на възраст над 50 години, от нискообразовани респонденти и от жителите на селата.

Сред избирателите на АБВ се срещат по-често мъже, отколкото жени, хора на възраст между 30 и 60 години, лица със средно и с по-високо образование. Избирателите на АБВ в града са три пъти повече в сравнение с тези в селата.

Кънчо Стойчев не давал на никого нищо, Антоанета Цонева го съветва за методология

Обвиненията срещу мен като председател на Изборния борд изразяват тежките комплекси на някои участници в изборите. А разпространението ...

Една четвърт от интервюираните твърдят, че възнамеряват до отбележат преференция на предстоящия вот. Този дял е под средния за страната.

По-често от преференция възнамеряват да се възползват хората на възраст над 30 години, респондентите със средно и с по-високо образование, както и жителите на малките населени места в областта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен