Коледен концерт събра хиляди за изграждането на нов педиатричен комплекс в Пловдив (СНИМКИ)

6669
Коледен концерт събра хиляди за изграждането на нов педиатричен комплекс в Пловдив (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com / Община Пловдив

Звездни музиканти се включиха в прекрасен благотворителен Коледен концерт в Пловдив. Той се проведе в залата на Военния клуб и даде вяра, че голямата мечта на всички може да се сбъдне, а именно децата и онкоболните да бъдат лекувани в нова, голяма и модерна сграда.

Коледният концерт „Изкуство за живот“ имаше за цел набирането на средства в полза на дарителската кампания “Най-доброто за нашите деца и онкоболни”. Залата бе препълнена, като средствата от продажбата на билети ще бъдат предоставени за строителството на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на Университетската болница “Свети Георги” в Пловдив.

В концерта участваха изтъкнатите цигулари проф. Ангел Станков и проф. Йосиф Радионов, клавирното дуо проф. Дора и Анастас Славчеви и младият талантлив цигулар, 13-годишният възпитаник на НУМТИ „Добрин Петков“ – Ренцо Ставрев. Преди музикалната част приветствие и думи на благодарност отправи проф. Иванов, който разказа за досегашното развитие на благотворителната кампания.

Основен спонсор и инициатор на концерта Изкуство за живот“ е френската асоциация за културен обмен „Art Gallery Constantin France” на д-р Елена Радева Николова, родена в Пловдив, която от 20 години живее във Франция, но е силно свързана с родния си град и културата му. „Art Gallery Constantin France“ е призната от френската държава за асоциация с обществена значимост за културен обмен и до момента е инициирала множество изложби, концерти и други форми, популяризиращи европейската култура и изкуство.

Основни организатори и участници в цялостната подготовка и реализация на празника бяха проф. Иван Иванов – началник на Детска клиника при УМБАЛ „Свети Георги“, която съвсем наскоро получи наградата на Българска педиатрична асоциация за „Педиатрична клиника на годината“ 2019, д-р Сотирова, доц. Нарцис Калева – Ходжева, които се изявиха и в ролята на водещи на празника. Доброволките Дени, Нели и Веси, д-р Стефка Пейчева и дъщеря ѝ София Найденова, които предоставиха картини за благотворителния търг във фоайето. Д-р Ралица Йорданова, заедно с майки от детската градина, която посещава детето ѝ организираха детски базар. Млади лекари, сестри и персонал, помагаха на гостите да заемат местата си.

Специален гост на концерта бе и любимото куче на пловдивчани Мон – лицето на кампанията и подкрепящо всеотдайно каузата на болните деца, заедно със своята собственичка Велислава Костадинова. За Мон имаше и специален подарък, който бе връчен тържествено на сцената, по време на концерта. До момента, само инициативите на Мон са набрали около 21 000 лева. На 17 декември благотворителните инициативи продължават. Тогава талантливият 13-годишен цигулар Ренцо Ставрев ще свири отново, този път пред лежащо болните деца в Детска клиника.

Каузата да бъде построена нова сграда за детската клиника и онкохематологията към университетската болница "Свети Георги" в Пловдив обедини хиляди хора. По предварителни изчисления, една модерна база ще струва около 10 милиона лева. В момента тези звена се помещават в стари сгради, които не отговарят на съвременните изисквания за лечение и престой на пациентите.

Детската клиника и спешното педиатрично отделение в Пловдив са едни от най-натоварените. Те приемат пациенти от цяла Южна България и най-тежките случаи от страната. В онкологичното отделение престоят е най-дълъг, а недостигът на пространство застрашава лечението на децата. В кампанията може да се включи всеки желаещ, като дари 1 лев чрез SMS с текст DMS KLINIKA на номер 17 777. Има и създадена сметка, на която се събират по-големи дарения: BG39 UNCR 7000 1523 3682 66, SWIFT (BIC): UNCRBGSF.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com