Бежанската криза: Хем не сме съгласни да се затваря границата на Гърция, хем затваряме нашата

2882
Бежанската криза: Хем не сме съгласни да се затваря границата на Гърция, хем затваряме нашата
Снимка: БГНЕС

Разполагането на войската по всички граници с Турция е искане на Вишеградската четворка. Ние не желаем това, ще го кажем и на днешната среща на Вишеградската четворка. Това заяви депутатът от ГЕРБ Валентин Радев, зам.-председател на Комисията по сигурността в парламента.

Радев обясни, че нашата армия ще е готова да помага на българската граница, но е абсурд да се затвори 13 000 километра граница откъм Гърция към Европа. Не сме съгласни, кратко поясни Радев пред bTV. Той добави, че затова през парламента ще мине закон, който да урегулира участието на армията по безспорен от юридическа гледна точка начин.

Вишеградската четворка готви решителни мерки за бежанците, Борисов се държи за Меркел

Държавни и правителствени ръководители на Унгария, Полша, Чехия и Словакия ще обсъдят мерки за защита на границите на ЕС в условията на...

На въпрос кога ще се построи оградата на границата с Турция, Радев цитира Бъчварова – до края на март основните неща да са вдигнати. Ставало въпрос за пилоните.

Относно условията, в които ще работят военните по границата, депутатът от ГЕРБ поясни, че армията ще си ходи с нейното си оборудване. „Гранична полиция” от години държи управлението там, не виждам защо се оплакват на Министерството на отбраната по въпроса, каза Радев, визирайки потресаващите условия на работа на българските гранични полицаи.

Подкрепяме Европейския съюз, не точно Меркел, опита да избегне Радев очевидното съвпадение в българската и германската позиция - да има общоевропейско решение и да не е точно пълно затваряне на границите. Рано или късно ще има и общоевропейска охрана на границите, но все още ЕС няма въоръжени сили, напомни депутатът от ГЕРБ. Но по негови думи преговорите за 3-те млрд. евро между ЕС и Турция е "проблем между тях", сякаш България в случая не е член на Европейския съюз. Надяваме се Ердоган да говори само политически, че ще пусне мигрантите през нашата граница, заяви Радев, според когото засега отношенията ни с Турция са добри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика