Поредният приятел на Доган: Той защитава българския интерес, сриваме се икономически

3111
Поредният приятел на Доган: Той защитава българския интерес, сриваме се икономически
Снимка: БГНЕС

Не съм говорил още с Ахмед Доган дали има официална забрана от страна на Турция да влиза на турска територия, но него го интересува само българският интерес. Едва ли Доган иска да се изкара новия Левски, коментира бизнесменът Димитър Тадаръков.

Тадаръков беше представен като близък приятел на Ахмед Доган. Той беше шеф на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) по времето на Тройната коалиция, като се говори, че това е станало с изричното искане на Доган.

Защо героизираме Доган и Пеевски?

Чия пиар-постановка е сагата със забраната Доган и Пеевски да посещават Турция? Кой и защо се опитва така нагло да вкара тази история ...

Не си спомням Доган да е говорил антитурски – той винаги е защитавал българските интереси. Доган беше в основата на вота, позволил на американските самолети да атакуват Милошевич. Не познавам Пеевски, мисля че Турция го е сложила като някакво неадекватно допълнение, каза Тадаръков пред Нова телевизия, коментирайки и декларацията на "Булгартабак", че не се внасят български цигари контрабанда към Сирия и Северен Ирак, с които се финансира дейността на ПКК. Хубаво е да се питат турските медии защо и Пеевски влезе във фокуса на внимание – там може да се пише всичко, както и в България може, заяви Тадаръков.

Не съм чел досието на Ахмед Доган от Държавна сигурност. Познавах Касим Дал, но сигурно или животът, или намеса от дружи страни или служби го обърнаха, коментира Тадаръков по отношение на дейността на Доган като агент Сава. Бизнесменът подчерта мантрата от последните месеци, че при Доган всичко се обсъждало колективно в ДПС, а Местан бил авторитарен. Защо Местан не беше попитан как така се е съгласил да стане председател на ДПС, след като е бил пионка, попита Тадаръков.

Бизнесменът отправи сериозна критика и за развитието на икономиката ни. Разчитаме само на еврофондове от 2007 година насам, а те свършват през 2020 година. Няма икономика, която да успява, когато спестяванията и инвестициите се разминават така драстично, да не се движат успоредно. Говорим по този въпрос и с Ахмед Доган, той е много разочарован, обясни Тадаръков. Той категорично отрече, че точно с еврофондове се хранят близките до ДПС фирми. Няма обръчи от фирми около Доган, добави Тадаръков, буквално отричайки точно репликата на Доган отпреди години, че той „разпределя порциите в България”.

Според Тадаръков на Местан миналата Коледа е показан втори жълт картон, след първи жълт картон на Коледата от 2014 година.

Медийната война между Русия и Турция на българска територия

Турция води информационна война с Русия. Това заяви Илиян Василев, дипломат и бивш български посланик в Москва. Той коментира забр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика