Борисов: Президентът е двуличен и злобен опозиционен лидер

10863
Борисов: Президентът е двуличен и злобен опозиционен лидер
Снимка: БГНЕС

"Президентът е този, който е обединителят на нацията. Опозиционен лидер, който за 40 минути не каза нито една добра дума за България. Омразата му до такава степен прелива, че не е нужно да коментирам един опозиционен лидер". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на тържествено отбелязване на 30-годишнината от СДС. Борисов коментира телевизионно участие на президента Румен Радев.

"Гледах само първата минута от изказването му и отидох да играя футбол, защото няма човек, който да започне да говори от името на народа. Левски дори не си го е позволил. Кой му даде право? Ако видим последните изследвания - 50% не го харесват", посочи още той.

"Какво толкова казах - че братът на Гешев му бил охрана, че имат близък контакт, че си говорят. Лъжа ли е?", пита Борисов.

Припомняме, че Борисов заяви, че братът на Гешев е в пряка връзка с Румен Радев: "Нали го кани (бел. ред. - Румен Радев покани Иван Гешев, когато обяви, че утвърждава назначението му за главен прокурор) и се прегръщаха и се целуваха в президентството. Нали брат му е личната му охрана, бе", заяви преди време премиерът.

"Той е двуличен човек. Един ден хората ще разберат колко двуличен човек са избрали за президент. Когато тръгнах за НАТО ми се обади и каза "Нека да отида аз". Казах "Добре, отиди", коментира Борисов.

Ние сме системни. 2008 г. беше златният дъжд - светът се къпеше в пари. След това дойде икономическата криза. След това дойде управлението на Орешарски - национална катастрофа. Срив на банки, фалираха банки. Сега изтеглихме държавата на нива, които в златните години е била. Всички казват - повишават се инвестиции, износът в последното тримесечие. Той сега си мисли, че ще се кандидатирам за президент и го навиват. Заклех се преди 15-20 г., че този пост не ме интересува. Каква е тази злоба? Събира инвеститори и вика "колко е готино в България". Те му се смеят във Фейсбук", заяви премиерът.

"Радев не беше такъв човек, били сме приятели. Властта не е за всеки - явно дворците и скъпите дрехи променят хората", каза още той.

Борисов присъства и на годишнината от създаването на СДС, като заяви, че СДС направи революция и е пратил страната ни на правилния път, а ГЕРБ не само го бетонира, но го надгради: "ГЕРБ продължили делото на СДС. Удържаме десницата, а БСП все гледат да отлюспват, сега с разни псевдодемократи".

"Когато бяхме малки и не си мислихме, че ще се занимаваме с политика - СДС беше нашата партия", който изрази задоволство си от избора на бившия премиер, конституционен съдия и вече зам.-председател на Венецианската комисия - Филип Димитров".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...