Борисов видя сценарий срещу еврозоната и преврат: Те го изкъпаха, той отива и вика – държа Борисов отговорен

9112
Борисов видя сценарий срещу еврозоната и преврат: Те го изкъпаха, той отива и вика – държа Борисов отговорен
Снимка: МС

Имам честта да съм приятел с Камен Донев, уникален човек, вечер много обичам да слушам неговите монолози. Понеже ми е много мила държавата, че не ми се иска от глупост да се разруши и дълги години след това да има много-много проблеми и след това всички си хапем устните и съжаляваме – исками се да го предотвратя. Така започна своя буквално монолог премиерът Бойко Борисов, в който очерта как вижда снощните протести - опит да бъдем спрени да влезем в еврозоната, да бъде нарушен етническия мир, като той посочи проруско влияние. По думите му, имало сценарий да се внуши, че "гавазите на ДПС" действали срещу Христо Иванов, а НСО я командва президентът Румен Радев. Борисов сравни това с "падане под османско иго, както болярите едно време са се карали".

15 охранители не можаха да въведат ред, спомни си министър-председателят за протеста на медицинските сестри. "Преди два дни се разигра следната случка – видимо публични лица, Христо Иванов, бил ми е правосъден министър, дебаркира като на Козлодуй. Видно отива там с цел – абсолютно не го виня, всяка партия използва ситуацията по начин, който е добре за нея, политически. Как бива посрещнат – на 200-300 метра от имота, където се предполага, че е ВИП-ът, който охраняват. Нищо не налага такива действия на двамата или тримата охранители – аз просто виждам артисти. Единият леко върви – носи знамето, а другият го бута до водата докато джапне и си го пуска да си излезе. Ако ще го качваш в лодката, качвай", каза Борисов.

Коронавирусът – най-силният коз и на Бойко Борисов

Че нещата с коронавируса не отиват на добре, вече изглежда ясно. Но и че много-много не се вижда как ще тръгнат на добре май е още по-я...

И вече това, което е върхът на възмущението ми – взима и хвърля знамето, като през цялото време вижда, че ги снима – президентът Радев ще ни каже сержанти ли са, офицери ли са, продължи премиерът. "Извинявайте, считате ли, че един средноинтелигентен човек, ще хвърли българското знаме, като го снимат? Виждаш, че тези хора са дошли с цел – остави ги да се попечат? Тези хора, в НСО, не са ли обучени? Те го хващат, бутат го пред камерата и гледат, гледат ...", описа Борисов картинно ситуацията според него.

Свършва сценката и отива къде (Христо Иванов) – да подкрепи или да протестира пред този, който пряко отговаря за НСО, като казва, че ще държи Борисов отговорен. За кое? Четири години президентът Радев контролира пряко, общо, Националната служба "Охрана". Когато са ми пращали имена за началници, аз никога не съм казвал тези, които отговарят за Министерския съвет, да ги познавам. Не е да кажат – искахме да сложим едикой си, но Борисов се възпротиви, добави премиерът.

Закон за НСО нямаше – ние направихме. Във въпросната комисия участват МВР (вътрешният министър), ръководителят на ДАНС. Дневният ред на тази комисия го давам аз и темите, по които се говори, каза още Борисов.

Само че той сценарият продължава. Защо отиват дотам и се връщат? Защо това не се направи, когато ДПС не правеше кворум или заедно с БСП искаше вот на недоверие? Защо тогава не се постави темата за охраната. Защо – защото са били удобни. Сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно. Само че аз публично съм им благодарим за всички случаи, в които те са ме подкрепили в парламента, подчерта Борисов. Нямаше да ни стигнат гласовете за F-16, много проруски партии бяха против, те ни подкрепиха и аз мисля, че по евроатлантическа линия няма кой да каже, че ДПС не е там, каза още премиерът. Аз като правя нещо с ДПС, излизам и го казвам – не съм ходил нито в зимни, нито в летни сараи, само че много от другите лидери са ходили, добави премиерът.

2018 година Валери Симеонов искаше да се свали охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски и аз му благодаря. Охрана сложихме и на Иво Прокопиев, когато имаше сигнали. И изведнъж някой иска да ми вмени темата за охраната на тези двамата – президентът Радев да го направи, но да поеме отговорността. Като си сложиш подписа и утре един човек го застрелят, ще те видя как носиш отговорност, е гледната точка на Борисов. Затова решихме в понеделник да дадем всички материали на Комисията за НСО в парламента и да се решава – да, не, заяви Борисов.

Мирно приключи многохилядният протест в София

Мирно приключи многохилядният протест в столицата, предаде БГНЕС. Протестът започна в ранния следобед, веднага след показната акция на...

Той изтъкна и, че едва ли има човек с повече висши полицейски ордени от него. "Така че, квалификациите, нали знаете – оставете простака да си говори, когато отвърнеш, ставаш същият. С медицинските сестри не успя”, заяви Борисов по адрес на Румен Радев. "Нали виждате как е добре сглобен протестът – Христо Иванов протестира срещу тези, които го изкъпаха. Те го изкъпаха, той отива и вика – държа Борисов отговорен, с тези, които го изкъпаха", продължи лидерът на ГЕРБ с мислите накуп.

"Питам ние като е влязла прокуратурата в министерствата, ние дума казали ли сме? Такъв е стилът на работа – и аз гледам министъра ми с белезници месеци наред в ареста. Зам.-министърът – видяхме в най-важната служба, БОП-а, те ги наредиха на земята. Какъв преврат – никой не е отишъл, отишли са да питат неговите функционери. Мен за всеки сигнал ме разкарват като панаирджийска мечка, дума не съм казал”, оплака се Борисов.

"Днес е важен ден – цял ден ще се работи. Вече няма да могат да се фалират банки, няма да могат да се помпят, да се надуват, няма да могат да се теглят пари в кеш, ще светнат, ще паднат лихвите по кредитите. Чакаме новини довечера след 20:00 часа – те знаят, че ги чакаме – затова, ако може да не се случи. Питам дали има дясномислещ човек, който да не знае какво значи да влезеш в Европейския банков съюз (бел. ред. - това не е еврозоната), да си в ERM II (бел. ред. - чакалнята на еврозоната) и да участваш в Европа на първа скорост. Сиреч всички останали – Мая, Корнелия, Румен, Божков, който съжаляваше, че не е до тях. Защо дясномислещите хора влязоха в този сценарий, защо не изчакаха до утре", запита Борисов. И върза нещата със събитията в Сърбия и протестите там - кой ги бил направил, след като сръбският президент Александър Вучич щял да ходи при американския държавен глава Доналд Тръмп да решат проблема с Косово. "Прочетох президентът Вучич, че е казал, че проруски агенти са го организирали - не коментирам, само вижте кои бяха", заяви Борисов по адрес на протестиращите.

"Не искам да коментирам прокуратурата, защото това, което се причинява на правителството, не е в плюс – когато ти арестуват министри, зам.-министри, но ние дума не сме казали”, подчерта Борисов.

"Хубав бой няма - като си свиеш юмрука, и от другата страна има. Като седнеш да вечеряш, щипе ти, дори да победиш. И то в условията на най-тежката пандемия", предупреди премиерът. Той благодари на медиите как показват и какво става в другите държави.

„Правосъдие за всеки“ иска оставките на Борисов и Гешев (ВИДЕО)

Инициативата „Правосъдие за всеки“ излезе днес на протест под надслов „Свободата не иска каскет“. Днес Българи...

"Босна и Херцеговина от една сватба тръгнаха нещата - етническият мир е много важен. Разбира се, въпросният плаж трябва да бъде отреден за плаж - както на моята къща в Банкя хората спират, снимат, гледат. Но това общината трябва да го свърши", каза още Борисов, като предупреди политическите си опоненти да внимават, защото МВР му донясли какво се канели да правят на Росенец. И благодари пак на Валери Симеонов, че оттеглил скандалните си предложения в Закона за биологичното разнообразие.

"Внимавайте - аз гледам как се събират структурите на ГЕРБ, те си мислят, че могат така безнаказано да идват да обиждат под прозорците, но след това всички ще съжаляваме. Привлекателни ли сме за инвеститорите, за които всички говорят? Видяхте всички, които са се събрали - това ще е алтернативата на ГЕРБ и Патриотите. Но Христо Иванов се усети и бега на Съдебната палата, но техните офицери са прекрасни, и от чужбина, бродират. Взема се от един сайт, завърта се в друг, хората остават с впечатление", заяви Борисов.

Премиерът обвини, че "тези, които говорят за закон, изобщо не го спазват", визирайки масовите протести, които са в разрез с новите противоепидемични мерки. "40% от населението вярва, че коронавирусът е безобиден вирус. Да де, ама сега 5000 души като се съберат, болните ще се увеличат. Ние като отидохме в Стара Загора и ни глобиха - тях (протестиращите) ще ги глобят ли? Да се съберат медиците, Щаба и да си кажат мнението, имаме медицински проблеми - да отворим баровете и нощните клубове, защо да си разрушавам бранша? Нека президентът Радев носи отговорност. Оказа се, че няма нищо - защо се притеснявате от броя на заразените? Вчера имаше повече, отколкото на Локомотив Пловдив и ЦСКА, натъпкани, без маски", заяви премиерът.

"С цялата си отговорност го казвам - не го правете, по никакъв начин не се раздвижва икономиката, по никакъв начин за тези милиарди не сме се разбрали. Колкото повече затъват икономиките, толкова повече държавите ще си оправят вътрешните проблеми. Трябва ни абсолютен консенсус, няма значение кой ни управлява", подчерта Борисов.

Гешев: Г-н Радев се катери по гърба на Прокуратурата, очаквайте всичко от нас

Има ли мафия в прокуратурата? Президентът явно нещо се е объркал. Мафията във всички държави е в политиката. И най-сериозната мафия е п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика