БСП: Който и да ни предложат за министър на образованието, все няма да го подкрепим

1785
БСП: Който и да ни предложат за министър на образованието, все няма да го подкрепим
Снимка: БГНЕС

Ние сме опозиция, който и да предложат за министър на образованието, ние няма да го подкрепим. Това обясни депутатът от БСП лява България Валери Жаблянов.

Ние предупредихме за скандала с учебните програми, които бяха предложени на обществото в резултат на необмисленото въвеждане на закона за предучилищното и училищното образование, каза Жаблянов. "Така че отговорността е политическа, на цялото правителство в случая и аз не виждам как, който и да било министър може да коригира закона. Проблемът е в закона и в неговото прилагане", заключи политологът.

Зеленогорски: Танев беше подведен от експертите си, но Кунева е твърда

Тодор Танев беше подведен от експертите си. Това е доказателство защо в България трябва да управляват министри с лична политическа во...

Припомняме, че на 28 януари премиерът Бойко Борисов поиска оставката на своя просветен министър Тодор Танев след поредица от шумни скандали свързани с работата му на този пост. На негово място Реформаторите предложиха вицепремиера Меглена Кунева. Нейната номинация не срещна пълна подкрепа в редиците на коалицията. 5 депутати от Гражданския съвет на РБ заявиха, че ще се въздържат при гласуването.

Нейната кандидатура ще бъде представена утре в НС от вицепремиера Томислав Дончев, а по-късно ще се състои гласуване.

Освен БСП Кунева няма да бъде подкрепена и от ДПС. "Дали ще бъде г-жа Кунева или някой друг от министрите ние няма да правим оценки и да даваме акъл на премиера кой ще бъде министър", заяви в кулоарите на НС депутатът от ДПС Алиосман Имамов. "Ние имаме критики за сектора образование, но те нямат пряка връзка с тази смяна на министър, която е по конкретни причини, свързани с новите учебни програми", заключи Имамов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика