Бъчварова: Главният секретар на МВР следеше акцията в ТВ7

6302
Бъчварова: Главният секретар на МВР следеше акцията в ТВ7
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР следеше процеса и знаеше каква е цялата бройка на полицаите. Беше ме информирал защо се е наложило увеличаването на бройката. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на въпрос, дали главният секретар на МВР е бил запознат с присъствието на толкова много полицаи в сградата на ТВ7, предаде "Фокус".

"Бройката им се оказа реално повече, отколкото той знаеше, което е естествено. Те са повикали хора от различни места, които да се включат и така се е случило струпването. Да се намери балансът винаги е по-трудната задача, затова не виждам никаква преднамереност в тяхната активност, насочена срещу медията. Решили са да си изпълнят много добре задачата и малко са прекалили", обясни Бъчварова и посочи, че това са вътрешни наши отношения, които се надява да изяснят.

Неописуем Бареков за ТВ7 - от "надупване", през "не наказвайте по-слабия", до "не се срамувам"

Надупването към властта няма да върне дълговете и да спре синдиците, за което Вие, журналистите от ТВ7 и НЮЗ7 очевидно нямате никаква в...

На въпрос, какво е наложило наличието на полиция в телевизионно студио по време на жив ефир, Бъчварова отговори: "Те са получили информация, че има съпротива, отказано е било да се предостави съответната техника. Самият списък е по някаква друга логика съставен, но указанието е било да се започне с тази техника, която е с най-висока стойност. Не знам дали това е най-правилното решение, не зависи от мен и затова са се насочили към сървъра", обясни вицепремиерът и добваи, че това е тема, която позволява спекулации. "Аз съм доволна, че успяхме да овладеем ситуацията, защото можеше при неизясняване на обстоятелствата да продължи и всички да се чувстват застрашени", уточни Румяна Бъчварова.

Относно заплахата от терористичен акт, насочен към България, Бъчварова подчерта, че няма официална информация. "Работим с официална и неофициална информация. Тогава, когато преценим, че трябва да има официално обявяване, го правим. Когато оценяваме риска по друг начин, взимаме мерки, за да не го допуснем. Преценили сме, че такава заплаха не е с висока степен на достоверност", каза Румяна Бъчварова. Във връзка с информация за затворено еврейско училище, тя обясни, че това е решение на тези, които се занимават със сигурността на училището имат такива правомощия да предложат на директора какво да направят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика