X
 
 

Чрез НАП, БНР и Агенцията по вписванията саботират правителството, заяви Борисов

7454 5
photo of Чрез НАП, БНР и Агенцията по вписванията саботират правителството, заяви Борисов
Снимка: Facebook
Премиерът Бойко Борисов видя саботаж срещу правителството в случая със скандала "БНР", с изтичането на данни от НАП и последния срив в Агенцията по вписванията. Коментарът му дойде от Пещера, където той откри новия завод на „Биовет Пещера”.

Думите на премиера бяха предизвикани от молба да коментира лидера на БСП Корнелия Нинова, която се оплака, че няма свобода на словото, защото всички медии отразяват само ГЕРБ.

"Аз не се бъркам на медиите. Аз излъчвам във фейсбук, който иска да ме гледа. Давам пълна свобода", заяви Борисов.

Според Борисов от сутрин до вечер се сипят "обиди към правителството" от всички медии - "BTV, Нова тв, Канал 1", затова не може Нинова да претендира за липса на свобода на словото.

"Аз не съм стъпвал в БНР. Никога, може би като главен секретар. И дума не съм казал. Какво да правя? Свобода.“

Радев: Държавата се управлява през телефон

Свободата на словото е в основата на демокрацията. Това е фундаментална ценност. Очевидно в България е в криза. Това коментира президен...

"Те правят саботаж срещу правителството. Правят саботажи срещу Агенцията за приходите, срещу Агенцията за вписванията. Саботажи – планирани, целенасочени да строшат системата. Изведнъж правителството им виновно. За кое? Че правят саботажи ли?

Как една партия с една група журналисти протестират заедно? Свободните журналисти трябва да работят свободно и да са еднакво отдалечени от всяка партия. Как с една партия доспускат само до протести? Прави ли ви впечатление?", попита премиерът.

Борисов коментира казуса "БНР" и думите на президента Румен Радев, че управлява страната чрез телефона си.

"Ако е неговият телефон разбирам. Може би знае. Защото това беше саботаж на правителството, срещу правителството. Срещу свободата на медиите в лицето на Силвия Великова, която лично защитих. Съм сигрен , че тя знае, че не само правителството, а и ние като партия нямаме участие. Чист саботаж. И затова се надявам прокурорите в рамките на днешния – утрешния ден да приключат цялата тази работа.“

"Утре в Петрич отиваме. За да отговоря на президента, почти всеки ден откриваме заводи и нови училища... Шегувам се", каза Борисов.

АЕЖ: Борисов да наглежда СЕМ, а изслушването на шефа на БНР да е публично

Изслушването на генералния директор на БНР Светослав Костов от Съвета за електронни медии (СЕМ) трябва да е прозрачно, публично и пред...

А после добави: „Над милиард се даде за образователните структури. И дори президентът където е бил училището основно се ремонтира. И съм сигурен , че му е харесало. Той не може да казва, че нещо е хубаво. Трябва да каже, че е лошо."

Според премиера важните теми на деня са други.

"Вижте аз само показвам... Ето работата на правителството и собствениците могат да кажат. Община, министри... имали са допир до тях. Дали някъде е имало корупция и са имали порблеми. Това е, което мога да ви отговоря. Завод след завод по време на рецесия.“

"Аз съм открил 3-4 само на тази фирма",завърши той.

Новият завод на „Биовет Пещера” е част от семейството на "Биовет". Maжopитapeн coбcтвeниĸ на комопанията e "Xювeфapмa" AД, ĸoятo пък e coбcтвeнocт нa бpaтятa Гeopги и Kиpил Дoмycчиeви.

Борисов уверява НАП, МВР и прокуратурата, че рано или късно няма да стрелят по тях

Благодаря на главния прокурор, че е тук, на началника на следствието Сарафов и на колегите от МВР. Благодаря за отличната работа през г...

"Много високотехнологично е вътре, ще останете впечатлени", заяви премиерът.

По план в завода ще бъдат разкрити над 200 нови работни места за висококвалифициран персонал. Около 1/3 от инвестицията е финансирана със заем по плана „Юнкер” през 2018 година.

Цялото изказване на премиера Бойко Борисов по темата можете да видите в следващото видео след 2-ра минута.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  "Партийните калинки" назначени повсеместно са толкова некадърни, че дори в стремежа си да се докарат пред "шефа" вършат безобразия от които той се чуди как да излезе!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Гащите, вожде, гащите! Отрови България!
 • ciklop50 1 ciklop50 преди 2 месеца Профил на трол?
  Тоя е тъп колкото тая дето я цитира - ниньова! Ама какво да ги правиш, нали са си от една клоака, тази на посрано 20, не могат да са различни, колкото и да се пънат!
 • ИМПЕРИАЛИСТ 1.1 ИМПЕРИАЛИСТ преди 2 месеца Профил на трол?
  Интересна "опорна точка", но не е интересна вече
  : 8 !
 • ИМПЕРИАЛИСТ 1.2 ИМПЕРИАЛИСТ преди 2 месеца Профил на трол?
  Цялaтa ни държaвнa cтруктурa e oкупирaнa oт руcкитe \"cпящи клeтки\", eдинcтвeнo гeн. Б. Бoриcoв уcпя дa прoбиe oгрaничeниятa c хитрocт, зaщoтo гo пoдцeнихa интeлeктуaлнo нeгo, a и БЪЛГAРCКИЯТ НAРOД e умeн и мъдър. Ocвeн тoвa, чecтнo кaзaнo имaхмe нeвeрoятeн шaнc c Гoрбaчoв и Eлцин, a мoжe би и Гocпoд e Бългaрин, чe хвaткaтa ce oхлaби и бързo Бългaрия пoe глъткa въздух....Руcия нямa нуждa дa ни " виж още ›› OCВOБOЖДAВA", дocтaтъчнo e дa aктивирa cвoитe "cпящи клeтки". Миниcтър прeдceдaтeл нa БЪЛГAРИЯ в пeриoдa 1950-1956 г. e пoлкoвник oт НКВД c пceвдoним Cпaртaк. Cтaвa въпрoc зa caтрaпa - вълкo чeрвeнкoв. Зa бaй тoшo нe знaм, нo тeзи прeди нeгo, кoмуниcтичecки миниcтър прeдceдaтeли, дo eдин ca oфицeри oт Лубянкa...
  : 10 !
Последно в Актуално