Цветанов: Дебатът за бюджета създаде възмущение сред народните представители на ГЕРБ

1509
Цветанов: Дебатът за бюджета създаде възмущение сред народните представители на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

„Вчерашният дебат за бюджета създаде възмущение и недоверие сред народните представители на ГЕРБ”. По този начин Цветан Цветанов аргументира решението на партията да оттегли подкрепата си от своите коалиционни партньори Реформаторския блок и Патриотичния фронт в ситуация, в която те съставят кабинет.

След Консултативния съвет за национална сигурност премиерът Бойко Борисов заяви, че от партията дължат подкрепа на своите партньори. Предложението на ПФ за вдигането на минималната пенсия на 300 лв., обаче, промени настроенията в ГЕРБ и те заявиха, че няма да подкрепят никого при съставянето на кабинет.

Предпоследно: ГЕРБ няма да подкрепя нов кабинет

ГЕРБ няма да участва в създаването и формирането на кабинет в 43-тото Народно събрание. Това заяви лидерът на парламентарната група Цве...

„През цялото време на пленарното заседание информирахме премиера за всичко, което се случва. Когато излязохме от извънредното ни партийно заседание също запознахме премиера с позицията ни и тогава дадохме пресконференция с решението ни”, категоричен бе Цветанов пред bTV.

По думите му Борисов винаги е бил на страната на разговорите и когато е имало определени проблеми той е бил солидарен с това, което трябва да се формулира като позиция.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че причината за раздора между ПФ и ГЕРБ е, че не са успели да разделят властта и позициите.

„Това е несериозно твърдение”, заяви Цветанов. „След КСНС Бойко Борисов заяви, че подкрепата, която ще дадем за ПФ ще я дадем изцяло, като няма да посочваме министри и министър-председател в евентуален кабинет”, припомни той.

По повод „ябълката на раздора”, а именно минималната пенсия да стане 300 лв., Цветанов поясни, че подобно решение трябва да има „легитимни източници на средствата”. „Това ще разруши целия пенсионен модел, държавата ще може да си го позволи година-две, но после ще трябва да търсим ресурс”, каза Цветанов.

ГЕРБ няма да настоява да има министри в евентуален кабинет на Патриотите

ГЕРБ няма да иска да има свои министри в евентуален проектокабинет с мандата на Патриотичния фронт. Това обяви председателят на ПГ на п...

На въпрос кой трябва да състави служебен кабинет в създалата се ситуация – президентът Росен Плевнелиев или бъдещият президент Румен Радев – Цветанов каза, че по-добре това да бъде Радев. 

„Бяха направени много предложения от АБВ, от патриотите, от реформаторите и те бяха направени само с една цел – да можем да говорим какво бихме направили. Но никой не даваше информация откъде ще дойдат тези източници на средства”, каза Цветанов.

По повод гласуваните пари за наука Цветанов поясни, че за наука са предвидени почти 38 млн. повече от миналата година, от които 5 млн. отиват само за БАН.

 Лидерът на ПГ на ГЕРБ добави, че тази година правителството е отделило 1,5 млн. лв. за млади учени, но се оказало, че половината отишли за техните ръководители. 

 

Цветанов: ГЕРБ постигна максимума на компромиси за партньорства

През последните две години от управляващата партия ГЕРБ са направили максимума на компромиси и "протегнати ръце“ за партньорство...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика