Цветанов: Колкото по-скоро има избори, толкова по-добре

22546
Цветанов: Колкото по-скоро има избори, толкова по-добре
Снимка: БГНЕС

Колкото по-скоро има предсрочни избори, толкова по-добре за страната и за хората, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с общински структури от Великотърновска област, съобщиха от пресцентъра на партията.

След 11 май, когато бе извършена най-сериозната манипулация в ден за размисъл, наблюдаваме задълбочаващи се проблеми и държава, която не върви на добре. Продължаващите повече от 147 дни протести показват, че настоящата тройна коалиция не се ползва с обществено доверие и перспективите пред страната са лоши, каза Цветанов.

Последствията след това правителство ще са лоши, а следващият който дойде на власт ще се види принуден да взима непопулярни мерки, добави той. Цветанов припомни, че обществеността не знае къде потънаха повече от 900 млн. лв. от заема, който правителството изтегли при актуализацията на бюджета. Цената на тока е уж е намалена с 5 процента, а хората питат защо всеки месец получават по-високи сметки за ток. Досега Националната електрическа компания винаги е била на печалба. В мандата на това правителство обаче НЕК трупа задължения, които през август вече са били за десетки милиони лева, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Станишев да стане еврокомисар е лична амбиция, заради която той е готов да жертва дори и своята партия, коментира Цветан Цветанов. ГЕРБ има срещу себе си изключително добре подготвена коалиция, готова да запази властта с цената на всичко. Случаят "Христо Бисеров" пък е истинският облик на ДПС, коментира Цветан Цветанов.

Опонентите на ГЕРБ всячески ще опитват да дискредитират кметовете, депутатите и други представители на партията, които се ползват с обществена подкрепа. Те си създадоха нови политически субекти, за да могат фронтално да атакуват лидерите на ГЕРБ, каза Цветанов.

В края на 2012 г. за "Атака" нямаше прогнози да успее да влезе в НС. В началото на 2013 обаче те се възползваха от кризата и излязоха с крайно популистки послания. Сега, когато много ясно падна подкрепата към тази партия използват темата с бежанската вълна и са крайни, каза още Цветанов. Факт е, че правителството няма капацитета да се справи с този проблем. Още от юни бившият председател на Агенцията за бежанците е започнал да алармира и всяка седмица да подава писмени сигнали до различни представители на правителството. Първото действие на кабинета по тази тема е от 26 септември, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Цветанов: Жена ми е в неплатен отпуск, за да няма спекулации

Зам-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов обясни пред журналисти в парламента, че твърденията му от сутринта п...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика