Екатерина Захариева: Не виждам информационна кампания за референдума

4246
Екатерина Захариева: Не виждам информационна кампания за референдума
Снимка: БГНЕС

"България е една от първите държави, които посрещнаха засиления натиск на мигрантите и неслучайно от 2013 година ние призоваваме за единна европейска миграционна политика". Това каза в “Панорама” Екатерина Захариева – началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев, коментирайки инцидента, при който загина нелегално преминаващ държавната ни граница бежанец.

Това е трагичен инцидент, днес президентът изрази съжаление за случилото се и “трябва да е ясно, че това не е отношението на страната ни към мигрантите”, заяви тя.

Екатерина Захариева: Президентът ще насрочи дата за референдум

"Не беше очаквано само един от въпросите да остане за референдум и това беше дълбоко разочарованието. Не мисля, че президентът е бламир...

“От друга страна България е длъжна да охранява своите граници. Тогава, когато се нарушават правилата по отношение на граничен контрол, българските гранични служители и полицаи, а в момента има и военни служители, са длъжни да реагират”, категорична беше Захариева.

Тя призова да се даде възможност на компетентните органи да работят на спокойствие: “Има разследване, има образувано предварително производство, вече има първоначални данни от експертизата. Нека да ги оставим да си свършат работата.”

Аз не виждам информационната кампания за референдума и по-лошото е, че, според социологически проучвания, повече от една-трета от хората също не я виждат, а в малките населени места и сред по-ниско образованите хора процентът достига 50, подчерта шефът на кабинета на президента.

Въпреки всичко над 71% са изразили съгласие да участват в допитването и считат, че е важно да отговорят на този въпрос, добави тя.

Захариева: Трябва да надграждаме, за да има резултат

Хората се умориха да слушат за реформи. Реформа започва да се превръща в неприятна дума, клише. Това каза пред БНТ началникът на каб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика