X
 
 

Кой ще наследи Нено Димов - изплува нова кандидатура

2050 4
Кой ще наследи Нено Димов - изплува нова кандидатура
Пазарлъците в управляващата коалиция кой да наследи Нено Димов на поста министър на околната среда и водите ще вървят до последния момент. Това стана ясно от думите на представители на мнозинството, предаде в. „Сега“.

Въпросът трябва да бъде решен на коалиционен съвет между ГЕРБ и патриотите, който се събира в 9 часа във вторник в сградата на Министерски съвет.

Искрен Веселинов или Николай Кънчев нови екоминистри?

Искрен Веселинов най-вероятен нов еко министър след оставката на Нено Димов, пратена на Борисов по секретарка, пише вестник 24 часа. ВМ...

Според депутати от ВМРО разговорите с кандидатите за горещия министерски стол, който бе овакантен миналата седмица с ареста на Димов, вървели трудно и хората, с които се преговаряло не "изгаряли от желание".

Повечето имена, които се появявали в публичното пространство, били „спекулации“ и „несериозни. Тази вечер ВМРО, която трябва да излъчи кандидат, тъй като партията предложи Димов за поста като „експерт, ще запознае партньорите си от НФСБ на кого са се спрели окончателно. След това във вторник сутрин и с ГЕРБ, когато се очаква да има и нов кандидат да застане начело на екоминистерството.

Към момента е сигурно, че спряганите за фаворити - депутатът Искрен Веселинов и зам. министърът на околната среда Николай Кънчев, не са сред обсъжданите имена. В списъка обаче се появи друга известна фигура - на депутата Емил Димитров, по-известен като Ревизоро. В момента Димитров е председател на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика.

Както "Сега" писа, евентуалното номиниране за поста на досегашния зам.министър на Димов - Николай Кънчев, е проблемно, защото той също е подписвал графици за ползването на язовир "Студена". Наред с това Кънчев отговаря за политика по управление на отпадъците - друга разследвана от прокуратурата сфера на дейност на МОСВ.

Кой ще е новият министър на екологията?

Вече има ново име в списъка с възможни заместници на подалия оставка екоминистър Нено Димов заради водната криза в Перник. Припомняме, ...

На теория е възможен и вариант за разместване на квотите в кабинета и промяна в коалиционното споразумение, така че "Обединени патриоти" да се откажат от ресора и той да бъде даден на ГЕРБ, коментира БНР.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Изпечените политически мошеници Каракачанов и Валери Симеонов са жив пример за лапачи . Нелицеприятни и простовати, но заредени с лакомия, алчност, мързел и комплекси – те са идеалната маша за олигархията. Двамата байганьовци с копринени потури и овчи кожуси всъщност са антиподи.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Много чорбари, много лапачи на снимката, които простосмъртния българин угоява, без да има някаква полза за България !
 • Владо Черноземски е радост 2 Владо Черноземски е радост преди 2 седмици Профил на трол?
  Редно е партийният бос ДС-Ванче караПраси с тераси да поеме И екологичното министерство - минавайки на три заплати, комисионни и рушвети! Най-малкото по 3 причини: 1.) Защото по Закон въздухът, водата и отпадъците са ПЪРВОСТЕНЕННИ ОБЕКТИ за НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, а караПраси е републикански отговорник точно по национална сигурност и Отбрана! 2.) Защото ДС-Ванче е партиен БОС на Нено Димов и зам-ъ виж още ›› т му Коко Кънчев - отговарящ за отпадъците и другите виновници за тоя 'КУПОН'! 3.) Защото професионалния и "експертен" "потенциол" на ДС-патриотарите се свежда до РАЗТЯГАНЕ НА ПРОПАГАНДНО-МАНИПУЛАЦИОННИ И ЛЪЖЛИВО-ИЗМАМНИ "ЛОКУМИ" и РАЗГЕПВАНЕ на държавното в особено големи размери!
 • БОКо е радост 1 БОКо е радост преди 2 седмици Профил на трол?
  Търси се някой друг за да се опита да почисти затъналото до шия в партийно-патриотарско-мафиотски ЛАЙНА еко-министерство?! На снимката няма усмивки, няма "Краси е радост!", нито "Гешев е радост!", няма никакво желание за министерски пост - нещо нехарактерно за кариеристичните "ДС-Влашко-Мангасарските Рептили и Орки" (ДС-МВРо)! Дамбазки тактически е подпрян отзад (без вазелин) от търновския циганин виж още ›› Михо, щото иначе въпреки отрицателното му изследване за алкохол в кръвта от Военна болница, може всеки момент да политне и се срути пред джурналята и камерите! Пък и липсват ключовите фигури, заради които е тоя "купон": екологичния зам-министър Коко Кънчев, военния зам-министър Толя Величков, мургавата социална зам-министърка Султанка, ...! Пък липсват и други знакови ДС-МВРо-фигури като дъртата ДС-заслужила "Кремена" Райна Кир. Дрангова или пък мъпета Карлос Педрос Мундара, пардон Контрера, чистак мургав алкохолизиран "българин", роден в мааалата в Перник, но с постоянно местожителство в мааалата в Сливен и инсталиран за софийски съветник?!