X
 
 

Искрен Веселинов или Николай Кънчев нови екоминистри?

2035 6
Искрен Веселинов или Николай Кънчев нови екоминистри?
Снимка: Vmro.bg
Искрен Веселинов най-вероятен нов еко министър след оставката на Нено Димов, пратена на Борисов по секретарка, пише вестник 24 часа. ВМРО предлага като втори кандидат и зам.-министъра на екологията Николай Кънчев, той обаче има проблеми покрай разследването за вноса на отпадъци. Не един, а двама кандидати за овакантеното от Нено Димов кресло на министър на околната среда и водите ще предложи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов на премиера  Бойко Борисов, твърди вестникът. Коалиционен съвет във вторник ще определи кой заема мястото в правителството - зам.-шефът на ВМРО Искрен Веселинов или зам.-министърът на екологията Николай Кънчев. Планирано е рокадата да бъде гласувана още в сряда от Народното събрание - на първия му пленарен ден след Нова година.

По обед, докато все още бе в ареста на 3-о РПУ в София, Нено Димов прати главната секретарка на екоминистерството да даде на Борисов оставката му.

Очаква се прокуратурата да поиска задържане под стража за Нено Димов

Очаква се прокуратурата да поиска от Специализирания наказателен съд постоянна мярка "задържане под стража" за бившия вече министър на ...

Той е бързал толкова, защото, ако не е министър, може да се иска освобождаването му от ареста, тъй като няма как да влияе на следствието, предполагат юристи.

И двамата, които Каракачанов ще предложи на премиера - настоящия зам.-министър на МОСВ Николай Кънчев и зам.-шефа на ВМРО Искрен Веселинов, се смятат за негови довереници в партията.

Фаворит за поста е Веселинов, показа проверка на “24 часа”.

Той е строителен инженер по професия, има и юридическо образование, а в момента като депутат е шеф на комисията по регионална политика. Оглавява парламентарната група на патриотите.

Адвокатът на Нено Димов: Няма основания за задържането му

Не можем да кажем с подробности, освен това, което вече и Нено Димов заяви, а именно обвиняват го в дейност, която е осъществявал по пр...

Другият кандидат Николай Кънчев, макар и настоящ зам.-министър на околната среда и водите, никога преди не се е занимавал с това. По образование е историк и е работил като журналист. Бил е организационен секретар и зам.-председател на ВМРО.

В министерството Кънчев отговаря за управлението на отпадъците. Именно това може да се окаже пречка да стане титуляр - прокуратурата и МВР продължават разследването си за вноса на боклуци от Италия, свързвано с калабрийската мафия Ндрангета. Така имало риск, ако се предпочете Кънчев, малко след избирането му да трябва пак да се търси нов министър, отново заради проблеми с правосъдието, опасяват се в ГЕРБ.

По разследването на вноса на отпадъци вече бяха извършени проверки в 8 населени места в страната. А в първоначалната информация за ареста на Нено Димов бе обявено, че освен за кризата с водата е задържан и заради тази с боклука. Срещу Кънчев имало и оплаквания от кметове на ГЕРБ. Според публикации в медии от есента на 2018 г. сигналите били, че зам.-министър е лобирал за конкретна фирма, която да изпълнява спечелените от общините проекти с финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, което е извънбюджетният фонд на МОСВ.

Като “показно убийство” определи ареста на Димов вицепремиерът Красимир Каракачанов вчера. Той бе повикан преди обед при  Бойко Борисов, за да решат политическата съдба на Нено Димов.

След първата акция на Иван Гешев - министерска оставка. Какъв главен прокурор ще е той?

Имаме съвсем ясна нова политическа обстановка в страната, но не е ясно каква е, коментира Андрей Райчев, социолог от Галъп Интернешънъл...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Има ли още фашкии в коптора на оня с шкембето - дирижабъл ?
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  И ДС-Ванче караПраси с тераси и Коко Кънчо са учили във ВТУни (последната спасителна школа за всички провалилили се на приемните изпити в другите Унита!) сборна специалност за НАЧАЛЕН УЧИТЕЛ по български, история и география - за селските начални училища в Делкиормана! Само че караПраси, като син на Дончо Кънев караКачан (ДС-агент "Иванов" и член на Постояното присъсътвие (политбюро) на БЗНС-казио виж още ›› нен (по пропагандата), бива изтеглен от ДС в София, където на група "историци" (пропагандисти) от ДС-кариерата е поръчано да напишат БКП-справка по Македонския въпрос, която после се появява като "Дипломна работа" по история на ДС-Ванче караПрасе! И така получава диплома от СофУни, а в същото време е водил активна агентурно-доносническа дейност в Македонския дом в София под ръководството ДС-6-ти отдел и под крилото на дъртата ДС-агентка "Кремена" (Райна Кир. Дрангова), на която се говори, че й е бил и млад любовник! А Кънчо получава диплома от ВТУни със среден успех и веднага идва в София да се прави на "историк"! Кънчо е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО просто и необразовано ЛЕКЕ, но пък НАГЛО, КРАДЛИВО и БЕЗСРАМНО като всеки един функционер на ДС-МВРо. Същият през 1997 беше един от 4-мата депутати, вкарани чрез листите на СДС (лично Иван Костов) срещу $4 млн. за СДС "незнайно" от къде дошли! Прочу се с това, че гласуваше ВИНАГИ за ДСП, като на въпросите на журналистите отговоряше, че "наистина бил гласува за ДПС, но в действителност е глсувал срещу ДПС"?! Тогава караПраси му забрани каквито и да се контакти с журналисти и активност, като така си излежа 4 години в Парламента с кеф, където ДС-МВРо-вците предадоха и покровителя си Иван Костов, и СДС!
 • Радко Михайлов 4 Радко Михайлов преди 1 седмица Профил на трол?
  Ако БОКо е поне малко умен, ще НАБУТА ДС-Ванче караПараси с тераси да стане И екологичен министър (на три заплати, комисионни и рушвети), защото въздухът, водата и отпадъците са ПЪРВОСТЕНЕННИ ОБЕКТИ за НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ! После ДС-Ванче караПраси с тераси да не се ИЗСУЛВА и разни "калинки"-бушони да му "опират пешкира"!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Аман от калинки и каличовци
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Искрен Веселинов е крайно неподходящ, той е копие на Нено, за него глобалното затопляне не е научен факт а "зелена идеологема".
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  И двамата са битер от далавераджията, лаладжия Нено ! Националният предател Тулума да си прибира боклуците а после той да се пръждосва !