Кънев: Няма как да ходим на избори заедно с ГЕРБ

32064
Кънев: Няма как да ходим на избори заедно с ГЕРБ

„България се намира в трайна социална и демографска криза, а действията на ГЕРБ като опозиция - те са много ефикасни в разкриването на пряката подкрепата от страна на Атака за правителството, но в нищо друго не сме видели да са ефикасни". Това заяви Радан Кънев на брифинг в централата на ДСБ. Той представи новоизбрания председател на Софийската градска организация Вили Лилков.

Кънев направи коментар и на внесените в НС промени в Закона за обществените поръчки. Това е закон, който не отговаря на европейските норми, на трайния натиск на ЕК за елиминиране на корупцията в обществените поръчки и на обещанията на БСП в тази сфера, както и на първоначално внесения текст в министерството на министър Бобева проект", продължи той.

Борисов: Ще се противопоставим на засекретяването на агентите

„Възстановяването на параграф 12 от Закона за досиетата е в разрез с демократичните ценности, които изповядваме", пише в писмото ...

Лидерът на ДСБ каза още, че Законът за обществените поръчки ще обслужи конкретни интереси. И уточни, че поддържа икономическите мерки на Реформаторския блок. „Скоро ще сме готови заедно с другите партии в блока да представим конкретни законодателни предложения в Закона за обществените поръчки.

„Искаме максимално бързо предсрочни избори и те предстоят в обозримо бъдеще. Не сме се занимавали с членството в ЕНП и не сме говорили за други членки, не сме лобирали за ГЕРБ. Оттук нататък преговорите ни независимо с кого, дали у нас или в ЕНП, ще бъдат във формат Реформаторски блок с отделни преговорни екипи", каза още Кънев.

"Обясних на ЕНП, че няма как да ходим на избори заедно с ГЕРБ", каза в интервю за "Стандарт" Радан Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика