Кънев: Отиваме на предсрочни избори, ако се спънем в съдебната реформа

3819
Кънев: Отиваме на предсрочни избори, ако се спънем в съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

Ако България се спъне в съдебната реформа тя ще трябва да си позволи предсрочни избори. Рано или късно Велико народно събрание трябва да има. Въпросът е моментът, в който е необходимо то да се свика и дали в тази нестабилна международна обстановка България може да си позволи предсрочни избори. Борисов каза, че България не може да си ги позволи. Това каза пред бтв лидерът на ДСБ Радан Кънев.

По отношение на бежанската криза, според депутата няма достатъчно яснота на европейско ниво какво се случва с мигрантската криза. Големият проблем е ще има ли обща европейска позиция и общи европейски финанси за разрешаване на тази криза.

Христо Иванов: Не очаквам текстове от съдебната реформа да "окапят"

"Не очаквам текстове от съдебната реформа да „окапят”. Това заяви правосъдният министър Христо Иванов в коментар за гласува...

„Разговорът как ще разпределим 120 000 бежанци е вече несериозен на фона на над 4 пъти повече, които са вече в страните от ЕС. Ние говорим с четири месеца закъснение. Ако сме свикнали ЕС да работи с много голямо закъснение, има кризисни ситуации които не го допускат. Тук е моментът да видим промяна в Европа”, коментира още Радан Кънев.

"Ако вътре в съюза се пуснат мрежите, това означава, че граничните държави ще страдат. Всеки, които е в периферията е потенциално засегнат. Не го виждаме достатъчно ясно това общоевропейското решение. Ние, граничните държави, трябва да осъзнаем отговорността си и на висок глас да поискаме общоевропейско решение", заяви Кънев. Според него България за момента не е държава с голяма бежанска вълна, но е постоянно под заплаха.

Попитан обнадежден ли е от 184-те гласа за промените в Конституцията, депутатът отговори:

„Има две атаки срещу конституционния проект – едната е, че той нищо не променя, другата е, че той е толкова дълбок и така преустройва прокуратурата, че трябва Велико народно събрание. Истината е че този проект е максимално възможното в този парламент и в много отношения максимално възможното без ВНС".

Янаки Стоилов чака да види какво е обещано на "Атака" за конституционната подкрепа

Винаги възникват много сериозни въпроси, когато дадена политическа сила поддържа някаква позиция и я променя в последния момент. Така д...

 

Резултатът от 184 гласа – на първо четене добър знак, каза Кънев.

"Има важен момент - на мач, ако публиката се радва на полувремето - това е чудесно. Ако треньорите и играчите се радват на полувремето, обикновено отборът губи. Всички компромиси, които сме направили, не са в името на добри знаци, а в името на добър краен резултат", допълни той.

Плевнелиев доволен от гласуването за Конституцията

Политическите партии дадоха силен сигнал, че в името на очакванията на българските граждани за промени партийните различия и противореч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика