Местан: Реформи няма и няма да има, но предсрочни избори - да

5889
Местан: Реформи няма и няма да има, но предсрочни избори - да
Снимка: БГНЕС

"Съдебната реформа я започна Радан, но я завърши Местан", каза лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на парламента.

Той определи поведението на ДСБ и лидера му като странно раздвоение за партия с "един бюлюк министри", която трябва да се определи. И припомни тезата за преяждането с власт на РБ, на което ДПС само може да завиди.

Местан упрекна реформаторите, че не могат да живеят без образа на врага, на когото самоцелно да се противопоставят и нарече това деструктивно, както и търсенето на врага, което осмисля съществуването им в политиката.

Той припомни, че от всички обещания за реформи, в името на които ДПС се е отказало от управлението през миналия мандат, е останала единствено думата "стабилност" и никакви реформи не са извършени.

"Реформи няма и няма да има", каза Местан. Председателят на ДПС заяви също, че депутатите на движението са подкрепили това, което смятат за редно при конституционните промени и не смятат, че са постъпили грешно. "Аз го казах и в зала тогава, че ние се оказахме универсалното решение на всички проблеми", допълни Местан. И добави, че не го интересува в каква коалиция ще управлява Борисов, стига тя да работи за доброто на държавата и гражданите и че „нямаме апетити за управление в 43-то НС, а за 44-то НС- разбира се, това е нещо нормално”.

На въпрос кой би бил най-подходящият правосъден министър, Местан отговори кратко: "Монтескьо".

Лидерът на ДПС определи поведението на експравосъдния министър Христо Иванов като некоректно, защото с огласяването на недоказан разговор между него и премиера, че не може да се извърши никаква реформа, с която главният прокурор Цацаров не е съгласен, всъщност е посочил кой е виновният, а именно главният прокурор, с насочване към премиера Бойко Борисов. И определи исканата от него реформа като "персонална саморазправа с цел персонално овладяване на съдебната власт".

Според Местан с това поведение ДСБ са се самопоставили в изолация. Той припомни, че тази партия е искала да изолира ДПС от властта, но "изолаторите се поставиха в изолация".

Местан беше категоричен, че ДПС под никаква форма няма да участва в управлението през мандата на този парламент и че няма да бъде универсално извинение за това, че тази "странна невъзможна коалиция не може да свърши нищо".

Той отново разви тезата си за дясното болшинство, което налага диктата си над останалите в лицето на ДСБ, както и за тежките воденични камъни, които висят на врата на премиера. "Не му завиждам на Борисов!", заяви Местан.

И прогнозира, че може и да има предсрочни парламентарни избори, макар да не го пожелава на управляващите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика