Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Танев: Само премиерът може да поиска оставката на министрите

11 декември 2015, 14:22 часа • 3290 прочитания

Когато видя, че Реформаторския блок (РБ), в смисъл на петте партии и гражданският съвет, поискат такова нещо от мен (подаване на оставката- бел.ред.), тогава ще отида да говоря с премиера г-н Борисов по този въпрос. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на образованието Тодор Танев, цитиран от БГНЕС. 

Само министър-председателят може да поиска оставката на министрите, защото той ни е назначил, добави Танев.

"С реформаторите до този момент не съм говорил. Доколкото знам те се събират някъде в Бургаско, но не съм получавал покана. С никого не съм късал, аз съм от гражданския съвет, един от подписите, когато този РБ се явява на избори, е моят, шестият. Никой до този момент нищо не ми е казвал от РБ, гледам си работата, имам чудесен екип, много твърдо стоим, правим каквото можем в една трудна обстановка по 5 законопроекта на брой, обясни министърът. Министерството, не аз, стои напълно стабилно", каза Танев. 

Знам едно, Христо Иванов се бори за тази реформа (съдебната-бел.ред.) от началото на мандата на правителството и може би, трябваше да се направи повече за някакъв критичен минимум от съгласие, но не мога да го съдя, защото не познавам работата на колегата, коментира Танев.

"Аз го схващам като човек честен от РБ, който иска наистина нещо, което голямата част от нашата нация иска", подчерта министърът.

Припомняме, че министърът на правосъдието Христо Иванов подаде оставка, след като парламентът гласува значително окастрените предложения за съдебна реформа, които запазват като цяло правомощията на главния прокурор. След оставката на правосъдния министър и гласуването в парламента стотици излязоха на протест с искане за радикална съдебна реформа.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес