Новите изтребители на България - някъде там, в далечното бъдеще

2924
Новите изтребители на България - някъде там, в далечното бъдеще
Снимка: БГНЕС

Все още остава неясно кога България ще има нови изтребители. Причината за забавянето на гледането на проекта не е съвсем ясна. Той трябваше да се гледа на Съвета по отбраната във вторник (29 февруари). На него трябваше да присъстват и депутатите от парламентарната комисия по отбрана. От МО съобщиха, че темата е отложена за следващото заседание, което обаче не е ясно кога ще се проведе.

Официално отлагането беше обяснено с искането на депутатите да присъстват, но заради извънредното заседание на парламента не могли да дойдат. Според неофициални слухове, цитирани от OFFnews и "Сега", закъснението е заради проверката на обществените поръчки в сферата на отбраната, която се извършва от Военната прокуратура. Според "Биволъ" проверката е образувана след сигнал, в който е описано "съществуването на корупционна среда и подготовка за сключване на вредоносни сделки в МО". Самата проверка предхожда с няколко дни обявената от премиера пълна ревизия на всички поръчки.

Новите двигатели за МиГ-овете ни си стоят все още като обещание

Новите двигатели за българските МиГ-ове все още са само желание, което дори не е оформено като заявка. За доставка на заявените поне на...

Проектът за новите изтребители ще струва над 1.2 млрд. лв. Именно сумата трябваше да бъде официално обявена на заседанието на Съвета по отбраната.

Миналата седмица Бойко Борисов заяви, че договор за купуването на нови изтребители ще бъде подписан след няколко години, като дотогава ще има преговори. Амбициите на МО обаче са до края на годината да има подписан договор, въпреки че още миналата година Николай Ненчев обяви, че до 30 юни 2015 г. ще има внесен проект за купуването на нов изтребител. Тогава той всъщност беше замразен за пореден път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика