Партии в парламента се обявиха за 90-дневна предизборна кампания

426
Партии в парламента се обявиха за 90-дневна предизборна кампания
Снимка: БГНЕС

Някои от предложенията в Изборния кодекс са покушение срещу демокрацията. Това заяви вчера лидерът на АБВ и президент на България (2002-2012) Георги Първанов на дискусия в НС.

В нея се включиха и депутати от Народен съюз, Патриотичния фронт и Земеделски съюз "Александър Стамболийски". Участниците във форума се обявиха за 90-дневна предизборна кампания и против намаляване и на 21 дни.

Димитров: Виждам нов модел, при който БСП и ДПС предлагат, а ГЕРБ приема

Виждам нов модел, при който БСП и ДПС предлагат, а ГЕРБ приемат. Не го разбирам, случва се за пореден път. Надявам се, че въпреки това ...

Също така и срещу отпадане на възможността за формиране на местни коалиции и изключването на избиратели от списъците като рестриктивна мярка за негласувалите.

Според Георги Първанов идеята за "стимули" в изборния процес намирисва на узаконено купуване на гласове. По думите му въвеждане на квадратчето "не гласувам" и зачитането на тези бюлетини при разпределяне на мандатите крие опасност ще доведе до парламент с 3 партии - две големи и балансьорът от началото на прехода, предаде Стандарт нюз.

"Вместо да стимулираме избирателния процес и участието на гражданите в него фактически търсим начин да ги изключим временно, а защо не и постоянно", възрази и Румен Йончев от НС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика