X
 
 

Политологът Калоян Методиев е новият шеф на кабинета на президента. Кой е той?

2467 2
photo of Политологът Калоян Методиев е новият шеф на кабинета на президента. Кой е той?
Снимка: Президентство
Политологът Калоян Методиев е новият шеф на кабинета на президента. Румен Радев издаде указ, с който официално го назначи на поста. Методиев ще замести вече евродепутатът Иво Христов и в Стратегическия съвет към Президентството. Съветът беше създаден през март, в него Калоян Методиев влезе с експертизата си на политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи.

Методиев е роден през 1976 г. Вече е доктор по политология от Софийският университет „Св. Климент Охридски“. Специализирал е Външна политика и Национална сигурност. Бил е стажант в Европейския парламент в Брюксел. В момента е хоноруван преподавател в Софийският университет и асистент в в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Там води курсове и за Имиграционните политики, Енергийните политики и Съвременната политическа история на Балканите. Автор е на книгите „Поколения и възраст в политиката. Българският преход“ (2012) и “Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност)“ (2016). Ползва свободно английски, руски, сръбски и хърватски език. Женен е с две деца.

Калоян Методиев: Европа никога не е била толкова застрашена

Решението на Ангела Меркел през 2015 година да покани и пусне безконтролно мигрантите промени политическата карта на континента и почти...

Политическата му кариера започва от Младежкия съюз на демократичните сили през 2001г, на който е бил и председател. В периода 2004 – 2006 г. е зам.-председател на Демократични европейски младежки общности със седалище в Копенхаген. На парламентарните избори през лятото на 2005 г. е водач на листата на ОДС за област Търговище. През 2005г. Обаче написка СДС с шумен скандал заедно с по-голяма част от членовете на НИС на МСДС и областните председатели на организацията. През 2007 г. е сред основателите на политическа партия Общество за Нова България (ОНБ). Формацията е със социално-консервативни ориентация. Оттегля се от активна политическа дейност през 2013г.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
    Поредния пИдал издигнат на високо ') Такива банкянския пеерас ги търси и намира по кюшетата!
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
    Щом е бивш седераст нещата са ясни! Кой не скача е червен!
    : 0 !
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...