"С който пия кафе, си отива" или ТОП 5 на най-добрите цитати на Бойко Борисов

10710
"С който пия кафе, си отива" или ТОП 5 на най-добрите цитати на Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Един от най-добрите "производители" на мъдри мисли през изминалата 2016 година, разбира се, беше премиерът в оставка Бойко Борисов. Изключително трудно е да си спомним всичко, което той сътвори за последните 12 месеца.

Въпреки това ние от Actualno.com сме подбрали ТОП 5 на цитатите, сътворени от Бойко Борисов.

"Само това остана да стане – Лукарски премиер" или ТОП 5 на цитати от сутрешни блокове

В ефира на сутрешните блокове винаги има забавни моменти, в които или гостите, или водещите ще пуснат някой запомнящ се цитат, който до...

№5: "Ако ГЕРБ притисне ДПС, CNN и "Ал Джазира" ще снимат 24 часа". Премиерът Бойко Борисов обяснява пред журналисти нуждата от етнически баланс в момента. "Много е изгодно да говориш срещу ДПС, и ние сме го правили разбира се, когато бяхме в опозиция. Дори аз съм минавал добрия тон, когато съм се изказвал срещу Ахмед Доган. Ако ние ги притиснем по начина, по който говорят нашите приятели и партньори, да ги изчегъркаме и изстържем, пред една джамия ще излязат 10 хил. души и CNN и "Ал Джазира" ще снимат 24 часа. Обзалагам се, че ще дойдат всички телевизии в света денонощно да го предават", заявява още Борисов.

№4: "Колкото и да се стараете (журналистите - бел. ред.), България се справя добре". С тези думи Бойко Борисов се обърна към журналистите, обвинявайки ги, че търсят непременно нещо лошо по темата с бежанците. Според Борисов България е изключително хуманна, а имало държави, които вземали всичко от бежанците на влизане. "Изключителна хуманност - това напиши. И ако другите в Европа правят така, не да ги подлъгват да ходят по бежанските лагери, сега щеше да е по-добре. Ако ме бяха послушали преди година, щеше да е по-добре", обясни още Борисов.

№3: "Човешката глупост нищо не може да я компенсира". Премиерът в оставка Бойко Борисов лично присъства на въвеждането в експлоатация на жилищна кооперация, санирана по проект „Енергийно обновяване на българските домове“ в София и обяснява на журналистите: „Тези, които ги лъжат и ги подвеждат след това, хората тежко плащат за това”. Той се обърна и към „тия мили хора от Монтана”: „Тия, които са ги лъгали, да отидат пак да им гласуват за тях. Сега техният блок щеше да изглежда като този, а не да им падат камъни по главите, но човешката глупост нищо не може да я компенсира, нищо", завършва Борисов.

№2: "С който пия кафе, си отива". Така Бойко Борисов обясни защо се е стигнало до последните промени в Изборния кодекс. По думите му сме били в ситуация да се разпадне правителството, а веднъж ако някой от управлението си тръгнел, нямало как да се говори повече с него. Борисов блесна и с друг бисер: "Нека не си накъсвам изречението, защото мога да се изкажа погрешно". Може би първа награда обаче заслужава следното изказване: "Това, което сме направили и правим няма кой да го направи повече", визирайки отново инфраструктурните проекти.

Нашите политически пътища се разделиха отчетливо, защото заобиколиха туловището на Бойко Борисов от двете страни. Голям е Бойко

Така лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) Радан Кънев коментира изключването на Петър Москов от партията в ефира на bTV....

№1: "Дали г-жа Цачева е Бойко Борисов в пола? Аз пола не съм си слагал и не знам как изглеждам". Това каза Борисов по време на официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ за президент и вицепрезидент. По този начин отговори на ген. Румен Радев, че Цецка Цачева е Борисов в пола и с очила.

През тази година обаче по адрес на Бойко Борисов имаше два много запомнящи се цитата, които откровено бият неговата "мъдрост". Първият хронологично беше на шефа на "Агромах" Методи Бачев, който се изцепи, че "кметът на Симитли ебал Бойко Борисов".

Далеч по-унизителният цитат за Борисов обаче дойде от устата на лидера на ДСБ Радан Кънев. "Реформаторският блок няма лидер, който да каже на Борисов „Абе, Бай Хуй, ти с кого се държиш така, бе? Това да не ти е махалата, това да не са ти 90-те години?!", възкликна Кънев в сутрешния блок на Нова телевизия в разгара на президентската кампания, след като Борисов беше привикал всички министри в правителството и беше се обърнал със следните реплики към министрите на Реформаторите: "Страх ли те е, Лукарски? Пиле шарено ли съм, Москов? Кунева, искаш ли да спра парите на учителите, след като ги давам предизборно?" Борисов направи срещата, след като заради липса на кворум беше провалено извънредно парламентарно заседание за квадратчето "Не подкрепям никого" в бюлетината за президентските избори. Впоследствие заседание имаше, а "Не подкрепям никого" влезе в общата избирателна активност, защото имаше шанс да не стане така и изкуствено да се надуе процентът на най-силните кандидати за президентските избори. Не беше прието обаче "Не подкрепям никого" да намалява броя на депутатите при парламентарни избори, ако гласувалите за тази опция са над 4%. Предложението беше на депутатите от гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров.

Така изглежда нашият условен ТОП 5 на най-мъдрите цитати, които премиерът в оставка Бойко Борисов сътвори през отминаващата година. Но тъй като тя не е завършила, никога не е късно да чуем и още нещо по-добро!

Оттегляме се, за да направим път на младите. Ще ги пуснем, но ние сме плътно до тях

Аз имам намерение да се оттегля от председателския пост в АБВ, но не и от политиката. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов, като о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com