Само 4 телевизии ще могат да отразяват изборната нощ

3929
Само 4 телевизии ще могат да отразяват изборната нощ
Снимка: Thinkstock

Само 4 национални телевизии ще има право да излъчват на живо в изборната нощ от НДК. Решението е взето от пресцентъра на Министерство на външните работи и чрез него на практика се отрязва достъпът на останалите телевизии до пресконфренциите на партиите на 25 октомври.

От ведомството на Даниел Митов неофициално обясниха, че решението е взето от екипа, който се занимава с организацията на Международния пресцентър за местните избори и референдума.

Искате да проверите къде ще гласувате - проверете със SMS или онлайн

18429 – на този номер всеки може да изпрати SMS с ЕГН-то си и да му бъде върнат отговор в коя изборна секция може да гласува. Отд...

Мотивите са, че зала 3 е малка и имало място за камерите само на 4 телевизии – bTV, Нова тв, БНТ и TV7, които са с национален обхват. Останалите медии ще имат картина от изборната нощ, само ако се договарят с тях.

Стана ясно още, че новото изискване фигурира в документите за акредитация на медиите на Международния пресцентър.

Новият омбудсман Мая Манолова се възмути от решението на подчинените на Даниел Митов, предаде Епицентър.

„Винаги в международния пресцентър са допускани всички медии. Всеки от нас, който е бил на пресконференция, е виждал наредените над 29 камери. Сега не разбирам какви са аргументите да бъдат допуснати само 4 камери, които непосредствено да отразяват това важно за всички българи събитие - нощта на изборите", заяви Манолова.

Джебчиите от Игнатиево се гласят да стават общински съветници на Аксаково

Вторият кандидат за общински съветник в Община Аксаково е изключително интересен човек. Това е Васил Стоянов, който според Нова телевиз...

Тя посъветва медиите да се обърнат към Централната избирателна комисия и отбеляза, че ще приеме въпроса като сезиране на омбудсман. "Ще задам съответните въпроси и съответното настояване пред Министерство на външните работи и ЦИК. Мисля, че българските граждани имат право на обективно отразяване, на пълна, точна, изчерпателна информация от нощта на изборите, когато ще се коментират резултатите от местния вот, толкова важен за всеки българин", добави Мая Манолова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика