Джебчиите от Игнатиево се гласят да стават общински съветници на Аксаково

12582
Джебчиите от Игнатиево се гласят да стават общински съветници на Аксаково
Снимка: БГНЕС

Вторият кандидат за общински съветник в Община Аксаково е изключително интересен човек. Това е Васил Стоянов, който според Нова телевизия е един от хората в схемата за джебчийство във Варненско с център Игнатиево, по която стана шумен скандал и държавата обеща да вземе мерки.

Васил е мъжът на Евгения – най-сръчната джебчийка в Игнатиево, която си призна пред скрита камера как обира клиенти по моловете в морската ни столица и как има протекция дори на високо ниво от МВР. От НАП-Варна обясниха, че проверката на Васил ще приключи в началото на следващата година, но дотогава той може да е общински съветник.

Данъчните проверки на джебчийките в Игнатиево приключиха

Данъчните проверки на 14 жители на Игнатиево, свързани с джебчийски кражби, са приключили. Те бяха разпоредени преди месец след репорта...

Самият Стоянов не пожела да коментира кандидатурата си, която е издигната от партия „Солидарност”. Същата партия издига за кандидат за кмет Георги Ботев, чиято снаха Гинка също е част от джебчийките според Нова.

Председателят на „Солидарност” Христо Младенов не вижда нищо нередно издигнатите от неговата партия кандидати. Според Младенов ако избраниците не искат Васил, трябвало да стоят пред общинския съвет, докато не си тръгнел.

„Солидарност” е учредена през 2007 година след среща на Христо Младенов с Ахмед Доган. През 2013-та година БСП подписва споразумение със „Солидарност” за подкрепа и осигуряване на гласове. На сегашните избори „Солидарност” ще подкрепи ГЕРБ. Политиката на Бойко Борисов сега най-добре ни пасва, заяви Младенов. От пресцентъра на ГЕРБ обаче казват, че нямат коалиционно споразумение със „Солидарност” или с която и да е друга партия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com