Сидеров има 5 дни да се съгласи сам на наказателно преследване

4186
Сидеров има 5 дни да се съгласи сам на наказателно преследване
Снимка: БГНЕС

Народният представител Волен Сидеров има 5 дни сам да даде писмено съгласие за възбуждане на наказателно преследване срещу него по постъпилото в парламента ново искане от страна на главния прокурор Сотир Цацаров.

Това обяви председателят на парламента Цецка Цачева, която представи постъпилото искане за даване на разрешение за възбуждане на наказателно производство срещу народния представител Волен Сидеров от страна на главния прокурор, предаде „Фокус“.

Цацаров внесе искания за снемане имунитета на Сидеров за престъпления от преди години

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание две искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследва...

Цецка Цачева уточни, че искането на главния прокурор ще бъде изпратено на електронните пощи на народния представител, както и на пощата на ПГ на „Атака”.

Припомняме, че на 30 ноември 2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание две искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител Волен Сидеров за извършени от него престъпления от общ характер през 2011 г. в гр. Батак и през 2013 г. в гр. София. Исканията са във връзка с две досъдебни производства на Софийска градска прокуратура за случилото се на 17 май 2011 г. в гр. Батак на площад „Освобождение“ по време на традиционните тържества, посветени на Априлската епопея и за случилото се на 21 май 2013 г. в гр. София, до сградата на Народното събрание, около 12.00 часа за възникнал конфликт между Волен Сидеров и журналист от телевизия СКАТ.

Главният прокурор е сезирал Народното събрание на Република България, тъй като съгласно чл. 70, ал.1 от Конституцията в тези случаи Парламентът е органът, който може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършените от народния представител престъпления от общ характер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика