Община Плевен стартира кампания „Сигурност по селата“

1408
Община Плевен стартира кампания „Сигурност по селата“
Снимка: Община Плевен

Община Плевен стартира кампания „Сигурност по селата“ с цел подобряване средата за живот и решаване на проблемите в малките населени места. Инициативата е на кмета д-р Валентин Христов и Лидия Петкова - директор Дирекция „Обществен ред и сигурност“. Вече са проведени и първите срещи - през изминалите дни г-жа Петкова разговаря с кметовете и жителите на град Славяново и селата Гривица, Коиловци, Мечка, Буковлък, Опанец, Ясен и Търнене. Стартирана е процедура и за закупуване на два високопроходими автомобила, които ще бъдат предоставени на Първо и Второ РУП за осигуряване сигурността в тъмната част на денонощието в селата.

„От проведените срещи стана ясно, че вече имаме първите положителни резултати от видеонаблюдението, въведено по места. Предвиждаме поставяне и на допълнителни камери с цел по-добро покритие в районите. За нас спокойствието и сигурността на хората е най-важно, затова няма да пестим усилия в тази посока“, заяви Лидия Петкова и посочи конкретни акценти от срещите по места:

Гривица

През 2020 г. кметът на кметство Гривица Петър Георгиев е поставил камери на всички проблемни точки в селото. По думите му, вече се наблюдават и реални резултати от предприетите мерки.

Славяново

В гр. Славяново има полицейски участък, който отговаря за сигурността и в селата Мечка, Коиловци и Бръшляница. Към кметството има назначени и четирима охранители на щат. В момента осем камери покриват периметъра в централната градска част, обмисля се поставяне и на допълнителни на входно-изходните точки на населеното място, информира кметът Румен Моцев. В помощ на полицията са и камерите от частни обекти - магазини и къщи. Хората проявяват разбиране и съдействат на органите на реда при инцидент, като предоставят записи от камерите, коментира Моцев.

Коиловци

„Коиловци е селото с най-всеобхватно видеонаблюдение. Още в първия си мандат като кмет монтирахме 87 камери, с които обезпечихме цялото село“, сподели Мирослав Илиев. И допълни: „Камерите помогнаха да променим като цяло средата в Коиловци и да дадем повече спокойствие на хората. Освен че решаваме проблема с битовата престъпност, подобрихме и чистотата. Заради камерите хората вече фас не смеят да хвърлят на земята“.

Буковлък

Кметът на Буковлък Георги Божинов подели, че напоследък имат проблеми с вандалски прояви от непълнолетни, както и инциденти с безстопанствени кучета: „Жителите на селото са 4 480, от тях проблемните са 50. С помощта на полицията и бдителността на местните хора успяваме да се справим. Към момента в селото ни има 22 камери, планираме да поставим и допълнителни. Това, от което имаме нужда, е още щатни бройки за охрана“.

Опанец

С цел подобряване на средата за живот и предотвратяване на случаите на битова престъпност в село Опанец за охраната се грижи охранителна фирма. В населеното място са монтирани и камери за видеонаблюдение, съобщи кметът Тихомир Георгиев.

Ясен

„Селото ни е спокойно. Разполагаме с 16 видеокамери, закупени са още 22 и предстои да бъдат монтирани“, информира кметът на населеното място Мариана Иванова. Тя сподели, че преди дни, благодарение на видеонаблюдението, е разкрита кражба и откраднатите пари и документи са върнати на притежателя им.

Търнене

В Търнене разполагат с 6 видеокамери, но са нужни поне още 8, сподели кметът Светла Георгиева. По думите й, в селото е спокойно и проблемите им са от друго естество, не по отношение на сигурността.

Кампанията „Сигурност по селата“ продължава в следващите дни със срещи и посещения в останалите населени места на територията на общината.

Още: Плевен ще посрещне празника си 15 май с богата програма

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛЕВЕН:

Зацветяват Плевен с 20 000 розови храста, осигурени от дарител

Плевен отбеляза своя празник (СНИМКИ)

Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова с открита тренировка в Плевен

Делегации от побратимени на Плевен градове гостуват за празника 15 май

При голям интерес премина екскурзоводният тур „По пътя на плевенската духовност и история“

Двойка лами са новите обитатели на зоопарк „Кайлъка“ в Плевен

Богата изложба представя плевенската Панорама в Нощта на музеите

Д-р Христов: Ще настоявам за увеличаване на сумата, отпусната за Плевен за ремонт на отводнителната канализационна система

Плевен се възстановява след наводнението

Започва разчистването на щетите в Плевен след силната градушка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com