Служебните министри готови да се справят със задачите си

2755
Служебните министри готови да се справят със задачите си
Снимка: БГНЕС

Второто служебно правителство, назначено от президента Румен Радев встъпи в длъжност. След като служебният министър генерал Стефан Радев и служебните министри положиха клетва в Гербовата зала на президентството, те се отправиха към Гранитна зала на Министерски съвет, където се състоя церемония по предаване на властта и заемане на съответните постове по министерства.

Както на влизане в сградата на Министерски съвет, така и на излизане служебният министър-председател генерал Стефан Янев отказа коментар. Само част от служебните министри коментираха назначенията си пред медиите. На излизане от Министерски съвет вътрешният служебен вицепремиер Бойко Рашков, заедно с бившия вече такъв Христо Терзийски заяви, че ще успее да се справи със сигурността и организацията. Рашков запита медиите дали служебните министри не вдъхват доверие?

Той все още не може да кажи какви ще бъдат първите кадрови промени, които ще направи в силовото министерство, но се надява бившият вътрешен министър Христо Терзийски да помогне. За ревизия на властта, Бойко Рашков посочи, че такава започнала в парламентарната комисия, а към тях подобни изисквания няма. По думите му щом е казал президентът щяло да има изсветляване дотолкова, доколкото времето позволи.

Служебният икономически министър Кирил Петков заяви, че влиза в ресорното министерство с прозрачност и добро управление. Имаме два месеца и ще направим всичко най-добро от себе си, увери Петков и допълни, че всичко, което зависи от него, ще го направи.

Иван Стамболов - Сула: Новият кабинет е изненадващо симпатичен

Пред служебното правителство има три големи задачи - въпросът е как ще бъдат подредени по важност. Това каза в интервю за БНР блогърът,...

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров отказа коментар пред медиите на излизане от Министерски съвет. Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов отбеляза, че с облекчение и голяма радост от постигнатите резултати предава поста си. На въпрос на News.bg дали новият служебен министър на здравеопазването ще се справи със задълженията си, проф. Ангелов отговори лаконично: „Разбира се“.

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов заяви пред журналисти, че ще покаже почтеност, прозрачност и професионализъм. Това министерство се свързва със справедливост, а това само по себе си е твърде голяма претенция, която дано да бъде задоволена, като основателни очаквания на българските граждани, каза Стоилов.

Проф. Велислав Минеков, който беше част от „Отровното трио“, а сега служебен министър на културата посочи, че отива на място, което не е било свършено за 10 години. Той възнамерява да направи среща с политическите партии от парламента, да разбере за техните културни програми и за техните намерения към министерство. Амбициозно е това, което правим и поне ще дадем серия от пътеки за следващите, които ще дойдат след нас, подчерта проф. Минеков и увери, че ще има специалисти в неговия екип. Всичко ще бъде извършено, увери служебният културен министър, като не даде отговор на въпроса дали ще продължи подкрепата към културните дейци.

Той се надява Министерство на културата да получи близо 50 млн. евро от Плана за възстановяване и устойчивост. Надяваме се да се случи, но никой не е направил досега постъпки за подобен ход, съжалявам трябва да го знаете, но ще знаете и още много други неща, каза още проф. Велислав Минеков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика