Според ДПС има опасност за демокрацията в България

1471
Според ДПС има опасност за демокрацията в България
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ изрази мнение от парламентарната трибуна, като според него демокрацията у нас е застрашена.

В декларация от името на партията си той добави, че мирът в нашата родина е подложен на изпитание. "Крайно време е да бъдат взети мерки за това. И всички органи да започнат да изпълняват законовите си правомощия", каза още той.

ДПС иска добавки към пенсиите за ранени от оръжие по време на Възродителния процес

Депутати от ДПС са внесли в парламента промени в Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица, с които се реглам...

Карадайъ посочи, че Конституцията и принципите в нея са поставили основите на модерната държавност у нас и са поставили личността на най-високото стъпало в обществената ценностна система. Основните права и свободи на личността обаче са само предпоставка, не и реална мярка за демократизма на обществото. "Те са безпредметни, щом не са създадени необходимите политически, икономически и юридически механизми за тяхното осъществяване. Остават просто декларации", се допълва в декларацията.

ПГ на ДПС предупреждава още, че "независимо, че новата ни Конституция създаде принципно нова по същност, съдържание и форма държава, няма гаранции, че тя няма да се окаже заложник на лица и формации, останали оковани в старите вериги на собствените си тежки предразсъдъци. Особено, когато са облечени във власт."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика