Волен: Ако искат да ме арестуват, да го направят в НС

4135
Волен: Ако искат да ме арестуват, да го направят в НС
Снимка: БГНЕС

Както разпореди прокуратурата, така ще стане, ако решат да ме задържат, могат да го направят и тук. Това каза пред журналисти народният представител Волен Сидеров в Народното събрание, предаде „Фокус“.

„В момента, в който падне имунитетът по второто искане и гласуват разрешение за задържане, могат да го направят. Това е решение на прокуратурата и зависи от пристрастието и безпристрастието на прокурора. Очаквам, че и по второто искане ще ми свалят имунитета“, посочи Сидеров.

Имунитетите на Сидеров и Чуколов за случката с клекшопа паднаха

Депутатските имунитети на лидера на "Атака" Волен Сидеров и на заместника му Десислав Чуколов заради случката отпреди почти месец на ул...

Той обясни, че неговата цел е била да се види необективността и двойният стандарт на правосъдната система. „Протоколът от комисията, която разглеждаше моя имунитет, трябва да го четеш в секретна секция. Целият парламент работи под някакъв натиск. Под чий натиск работи? Да не би да се е получило така, че група соросоиди да дирижират всичко в изпълнителната, съдебната и законодателната власт? Това е много опасно и тревожно, защото днес е Сидеров, утре е Каракачанов, Симеонов, може би Кънев – според това кой е угоден на властта“, коментира Сидеров.

По думите му в основата на тази лекота, на чиято база депутатите са взели решение за свалянето на имунитета му, е документ с невярно съдържание. „Прокуратурата ни дава документ с невярно съдържание. Тази прокуратура, която е нарушила реда, е нарушила закона. МВР също. Защо никой не коментира, че оттогава имунитетът ми не съществува“, попита Сидеров.

„Бях помолен да изляза, но какво от това. Как да изляза отвън, след като отвън имаше 200 души, които крещяха, че ще ме убият“, каза той и посочи, че полицаите по никакъв не са го охранявали.

Сидеров посочи, че е готов да се извини на студентите от НАТФИЗ, ако ги е уплашил и да им изнесе лекция и заяви, че ще продължи със своите акции, дори и без имунитет.

Депутатите може изобщо да не стигнат да гласуват днес имунитета на Сидеров

Дебатът за имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов е едва точка 6 в дневния ред на парламента, предаде „Фокус”. Като...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика