Ръст на насилието срещу бежанци в Германия

5372
Ръст на насилието срещу бежанци в Германия
Снимка: Getty Images/Guliver

Обезпокояваща е информацията на Федералната криминална служба (ФКС), че в Германия от началото на годината досега са извършени 104 нападения, придружени с насилие, срещу подслони за бежанци. При 53 от атаките е имало подпалване на пожари.

Предоставените от ФКС данни са публикувани във в. „Велт“.През цялата 2014 г. броят на такива свързани с насилие акции срещу места за настаняване на търсещи убежища е бил 28.

Германия към мигрантите: Не сме лесна държава

Германия не е лесна държава, предупреди германският вицеканцлер Зигмар Габриел мигрантите, които искат да дойдат в страната, предаде БГ...

Броят на престъпленията срещу настаняване в убежищеа, включително пропагандни нарушения и случаи на подстрекаване към насилие, е 637, което е три пъти повече от този през миналата година. Почти половината от тях (303 престъпления) са извършени през третото тримесечие на тази година.

Операторите на бежанските лагери изразиха тревога въз основа на данните в доклада. "Свидетели сме на най-тежката вълна от насилие на расова основа и десен екстремизъм от двадесет години насам", каза Улрих Лили пред репортери на „Велт“. Поради увеличаващия се брой атаки срещу бежански убежища той е на мнение, че вероятно ще трябва да се осъществи предложението за създаване на охранителни зони около уязвимите места. Лили отправи критики срещу службите за сигурност за твърде малкия брой разкрити престъпления срещу бежанци и според него ускоряване на преследването на извършителите би довело до спад на злодеянията.

Има и опасения, че поради нагнетяване на обстановката, може да се появят и случаи, при които поради насилието се стигне до човешки жертви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа