Прокуратурата е повдигнала обвинение на седем граничари от Русе

1670
Прокуратурата е повдигнала обвинение на седем граничари от Русе
Снимка: БГНЕС

На седем служители на "Гранична полиция" в Русе досега са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с искане и получаване на подкупи. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Всички те са задържани за 72 часа, като предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "Задържане под стража".

Припомняме, че вчера се състоя акция на Специализираната прокуратура на ГКПП "Дунав мост".

Арнаудова обясни, че са извършени претърсвания в седем жилища и в служебни помещения, както и лични обиски на седем служители.

10-ина гранични служители задържани при спецакция на Дунав мост

Около 10 гранични служители са задържани при специализирана на акция на ГКПП – Дунав мост. Това съобщи Румяна Арнаудова, говорит...

Подкупите, които граничните полицаи са искали, са, за да не извършат действия по служба. По силата на наредби и вътрешноведомствени актове между "Гранична полиция", агенцията "Митници" и НАП те са имали право и задължение да подават сигнали на митничарите за извършване на щателни проверки. За да не бъдат извършвани проверки на превозни средства, от шофьорите са искали и получавали неголеми парични суми.

В рамките на вчерашния ден човек е бил снабден с белязани банкноти. На ГКПП "Дунав мост" са му били поискани парични средства като подкуп. Той ги е дал, а след извършването на претърсването, белязаните пари са били намерени в съответния граничен полицай.

Арнаудова посочи още, че в жилището на един от служителите на "Гранична полиция" са открити 20 000 лева в различна валута.

Мерките за неотклонение ще се гледат в Специализирания наказателен съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com