Лечебно вино от мед

87858
Лечебно вино от мед

Медолечението е само част от анитерапията - лечение с пчелни продукти. Медът се усвоява много лесно от човешкия организъм, давайки му енергия и разнообразни биологично активни и хранителни вещества.

Предлагаме Ви рецепти за медни лечебни вина, препоръчвани от народната медицина при боледуване, отслабване на организма, изтощение след прекарана болест и дори при алкохолизъм.

В 25 л мека вода се разтваря 9 кг мед. След като започне да кипи, разтворът се вари 1 час на слаб огън и още горещ се налива в добре измит съд, който е поне с 5 л по-голям от сложената в него смес. Добавят се корите на 3 лимона, 8 карамфилчета, 40 г канела и квас от дрожди за сладки вина. Виното се оставя да ферментира. След около 2 месеца е готово и се налива в дамаджани, които трябва да бъдат пълни до горе.

***

Разбъркват се 1 кг мед, 1 л бяло вино и 400 г смлени листа от столетник. Сместа се държи 40 дена на тъмно и хладно, като често се разклаща. Прецежда се и се съхранява в хладилник. Първоначално се пие по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно 20 минути преди храна. След 10 дена приеманата доза се увеличава на 1 супена лъжица. Преди пиене разтворът се разклаща добре.

***

Нарязват се 2 портокала, 2 лимона, 1 индийско орехче се настъргва, към сместа се добавя 1 чаена лъжичка канела. Всичко се залива с 2 л сухо вино, прибавя се 200 г мед и сместа се вари на водна баня на тих огън 10 минути. Пие се затоплена 3 пъти дневно по 1 кафена чашка.

2 кг мед и 3 л вино се разбъркват и се оставят на хладно 3 дена. Пие се по 1 кафена чашка 3 пъти дневно 15 минути преди хранене.

Източник: lechenie.newage.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стъпка по стъпка: Класическа рецепта за мусака от тефтера на баба
Стъпка по стъпка: Класическа рецепта за мусака от тефтера на баба

Мусаката определено е в короната на българската традиционна кухня. Приготвянето ѝ не е сложно и всяка начинаеща домакиня може да я направи стига...