Депутат от "Атака": Бежанците са канибали и масови убийци

48816
Депутат от "Атака": Бежанците са канибали и масови убийци

Преди няколко дни депутатът от „Атака” Магдалена Ташева, използва дадената й възможност за изява като водещ, за да запознае зрителите на телевизия „Алфа” със същността на сирийските бежанци, влизащи в страната, съобщава bTV.

В коментар за тях тя използва епитети, далеч от журналистическата и човешка етика. Бежанците бяха наречени „канибали”, „сган”, „изчадия”, „масови убийци”... В сряда стана ясно, че група сирийски бежанци ще съдят Ташева за слово на омразата.

Ташева не се отрече от думите си, дори ги потвърди отново в ефира на bTV. Обясни още, че става дума за организиран трансфер на население от турското правителство по каналите за трафикиране на мюсюлмани в Европа. Допълни, че за нея съдбата на бежанците не представлява ценност и никога не е поемала ангажимент към тях. Изрази и съмнение в работата на проверяващите произхода на бежанците. Според нея под формата на бежанци „те вкарват престъпници, които тежат на шията на българския и европейския данъкоплатец”.

В коментар в „Тази сутрин” Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет (БХК) заяви, че думите на Магдалена Ташева насаждат ксенофобски настроения и предразсъдъци към бежанците.

Д-р Акрам Наюф от центъра за бежанци в „Овча купел” определи случилото се като провокация и призова нито българите, нито сирийците да се поддават на нея. По думите му хората, които пристигат, са обикновени граждани, напуснали родината си, а „диваците” и „варварите” са в режима, който разрушава Сирия. „Мога да уверя цялата българска общественост, че няма фундаменталисти, не представляват опасност за българската национална сигурност, нито са проблем за България”, каза той.

Радослав Стоянов допълни, че ще бъде подадена жалба и до Комисията за защита от дискриминация и ако тя прецени, че Ташева насажда ксенофобия, може да получи и парична глоба.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика