Пресни картофи с подправки на фурна

301385
Пресни картофи с подправки на фурна

Картофите на фурна се приготвят лесно и са винаги вкусни. Подходящи са както за основно ястие, така и за гарнитура. Тази рецепта се различва от другите по богатите подправки, които придават неповторим вкус на любимите картофи на фурна.


Необходимите продукти за пресни картофи на фурна:

- 1кг. пресни, или стари картофи
- 3-4 супени лъжици зехтин, или олио
- 3 чаени лъжици червен пипер (любителите на лютото могат да ползват лют червен пипер)
- черен пипер на вкус
- 1-2 чаени лъжици шарена сол
- сол на вкус

4 Порции

Рецептата за преснитете картофки на фурна в три стъпки:



1. Първата стъпка от рецептата за пресни картофи на фурна с подправки е подготовката на картофите. Измивате добре картофите. Когато печете пресните картофи на фурна не е необходимо да ги белите. Кората на пресните картофи е много тънка и за подготовката им е достатъчно само да ги измиете старателно. Когато обаче приготвяте стари картофи задължително трябва да ги обелите.

Пъстърва с тиквички и лешници

Вариант за приготвяне на пъстърва, който определено ще ви изненада със своя краен вариант. Приятелите ни от http://vremezagotvene.bg/ н...



2. Измитите картофи изсипвате в тава. В началото на лятото пресните картофи често са много дребни и не е необходимо да ги режете. Когато картофчетата са цели изглеждат и още по-апетитно. Но в случай, че вашите картофи са по-едри ги нарежете на едри парчета – на половинки, или на четвъртинки. Ако пък печете стари картофи след като ги обелите ги нарежете на филийки.


3. Към картофите в тавата прибавяте зехтина/олиото и всички подправки и омесвате. Най-добре е да направите това с ръка, за да могат подправките да се разпределят равномерно и да овкусят всяко картофче. Тавата е готова да влезе в печката, която трябва да е предварително загрята на 200 градуса. След около половин час пресните картофи на фурна ще придобият златиста коричка, ще заухаят апетитно и ще са готови за консумация.

Ако приготвяте стари картофи, то покрийте тавата с алуминиево фолио и печете така около половин час, след което махнете фолиото, за да се запекат леко картофите.

Рецептата за пресни картофи на фурна с подправки е изпълнена!

Заради подправките, вкусът на тези пресни картофи на фурна много напомня този, на пикантните картофи, които човек може да открие в менюто на всяко заведение. Но тъй като са домашно приготвени и свежи, а не полуфабрикат, като тези по заведенията, те са много по-вкусни и разбира се много по-здравословни! Но точно като пикантните картофи, или пък картофите соте и пресните картофи с подправки са перфектното мезе за чаша студена бира през лятото!

Още интересни рецепти може да намерите на:

http://www.supichka.com/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Постна КРЕМ супа с червена леща
Постна КРЕМ супа с червена леща

Ако искате нещо постно за вашата трапеза - заложете на тази вкусна и полезна крем супа. Основните съставки на тази рецепта са червена леща и тиква,...