Спортен празник "Да играем заедно" ще зарадва децата на Велико Търново

138688
Спортен празник "Да играем заедно" ще зарадва децата на Велико Търново

Два детски отбора ще премерят сили на футболна среща в град Велико Търново в рамките на националната кампания „Вярвам в теб!“.

Каузата й е построяване на втората в България детска площадка, адаптирана и за деца с увреждания в парка Марно поле в старопрестолния град. По време на спортния празник един срещу друг ще се изправят тимовете на основно училище „Димитър Благоев“ и връстниците им от клуб „Болярчета“. Срещата ще се проведе на 5 декември, в 14 часа във физкултурния салон на ОУ „Димитър Благоев“, гр. Велико Търново. Треньори на отбора на училището са Венцислав Кознички и Илиян Капарашев, а на клуб „Болярчета“ Десислав Божков и Николай Колев.

Цвета Кирилова за Actualno.com: Стаята за усмивки е част от красивото бъдеще на децата ни

Повече от 15 доброволци на Сдружение Азбукари и Експириън България решиха да се включат в заключителния етап от оборудването на „...

С две полувремена от 15 минути, хлапетата ще покажат своите футболни умения и ще демонстрират приятелска и спортсменска игра. За доброто настроение ще се погрижи мажоретният състав към училището под ръководството на учителките Анна Станева и Петя Захариева. С музика и танци мажоретките ще поздравят състезателите и ще зарадват публиката. Празникът ще продължи с провеждане на щафетни игри, под ръководството на учителите по физическо възпитание и спорт. Децата ще демонстрират своята сръчност, включвайки се в игрите „Бързи, смели сръчни“, играта „Хей, здравей!“, ще си подават топка над глава и през тунел. Водещ на празника ще бъде директорът на ОУ „Димитър Благоев“, г-жа Надя Владимирова. Децата със специални образователни нужди, обучавани в училището също ще се включат в спортния празник. Целта е по този начин и те да се забавляват и да създават приятелства. „Децата са истински и неподправени, и винаги намират общ език по между си. Желанието ни е спортът да се популяризира като вътрешна потребност и да се превърне в неотменно ежедневие на всички децата“, каза Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“. „Спортът учи на всичко, докато вашето дете спортува, същевременно се забавлява, но се учи и на отговорност и дисциплина, взаимопомощ и толерантност. Крайната цел е постижима, а каузата може да се превърне в политика на национално ниво.

Децата ще могат да спортуват и на детската площадка в парка Марно поле, където има конфигурация от детски фитнес уреди, адаптиран и за деца с увреждания. С изграждането на специализираната площадка всички ние поставяме щрих напредък в общата национална кауза за насърчаване на толерантността и защитата от дискриминация", каза от своя страна Петър Христов, основател и председател на Съвета на директорите на PMG Holding. Площадката ще зарадва децата през декември и това ще е най - големият Коледен подарък, който ще направят инициаторите от „Сдружение Азбукари“ и дарителите. Благодарение на голямата финансова подкрепа на „Лактима“ ЕАД, проектът вече се реализира успешно.

Кампанията за набиране на средства за създаване на детския кът в града протече повече от година, като Азбукарите направиха повече от 25 инициативи, посветени на социалната интеграция и 2 благотворителни концерта, с участието на популярни изпълнители.

 

Откриват Стая за усмивки във II МБАЛ - София

Повече от 15 доброволци на Сдружение Азбукари и Експириън България ще се включат в заключителния етап от оборудването на „Стая за...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com