Българин открил Южна Америка

70670
Българин открил Южна Америка

Откривателят на Южна Америка е българинът Драган от Охрид!

Тази сензационна хипотеза, която обаче се базира на много убедителни доказателства, представя Списание 8 във водещата си тема през октомври.

Колумб бил евреин?

Христофор Колумб бил евреин, който тръгнал на път, за да намери земя за своя постоянно прогонван народ, а не за да донесе злато и под...

Алонсо де Охеда е уникална личност от историята – приятел на Христофор Колумб, той е първият човек, стъпил в Южна Америка, първият колонизатор, създател на първите християнски църкви на континента. Кръстник на Венецуела, знаменит воин... И освен всичко това, оказва се, българин по произход.

Иван Димитров работи по хипотезата си в продължение на десетилетия. И макар че традиционната наука се отнася доста скептично към изводите му, доказателствата могат да бъдат преценени от всеки. Като се започне от косвените – че Алонсо за разлика от испанците е умеел да плува и кръщава Венецуела на Венеция, която според официалната история никога не е виждал. И се стигне до откровени исторически фалшификации с премахването на следите за българския му произход.

Доказателствата се допълват дори от скептиците, които изтъкват, че Де Охеда ругаел моряците си на непознат език...

Като съвсем логично продължение идва и предположението, че Алонсо мечтаел един ден да помогне за освобождаването на поробената си родина - България, и дори привлякъл за тази кауза Христофор Колумб.

Европейци открили Америка десетки хиляди години преди Колумб

Америка действително е била открита от европейци, но това е станало десетки хилядолетия преди Христофор Колумб при стъпването му в Нови...

Доколко невероятната на пръв поглед хипотеза е достоверна – основните аргументи за и против можете да намерите в октомврийския брой на Списание 8.

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com