"Ковчег" за чуждестранни бизнесмени

9884
"Ковчег" за чуждестранни бизнесмени

Група предприемачи се готвят да реализират необичаен проект край бреговете на Калифорния. Той е предназначен специално за програмисти и бизнесмени, които се трудят в САЩ, но нямат работни визи. На 22 километра от бреговете за тяхната почивка, работа и пребиваване ще бъде построен високотехнологичен „ковчег”, съобщава Spiegel.

Това ще бъде плавателен съд, който ще се разположи на безопасно разстояние от брега. Така че, от една страна, до него да не могат да стигат злосторници (и полиция), а от друга – обитателите на кораба при необходимост може да доплават до Силициевата долина само за час. Този „ковчег” ще бъде снабден със специални катери, които ще отиват до брега два пъти дневно.

14 деца са загинали в САЩ, изоставени в жегата

Бебе само на 23 месеца почина от горещините, след като беше изоставено в автомобил от своя баща. Трагедията се разигра в малкия америка...

Авторите на проекта Blueseed Дарио Мутабдзия и Макс Марти смятат, че държавата ще създаде за чуждестранните специалисти прекалено много ненужни бюрократични спънки, което ще им попречи да реализират идеите и амбициите си в САЩ. Плаващият дом-офис е предвиден преди всичко за такива хора. Първоначално на кораба ще бъдат настанени до 1000 души. За тях „ковчегът” ще бъде оборудван както с жилищни помещения, така и с офиси, конферентни зали, фитнес центрове, кафенета.

Стойността на месечния престой за целеустремените и перспективни труженици ще бъде между 1200 и 3000 долара. Като се отчита какви са наемите в Силициевата долина, това е доста изгодно предложение, смятат авторите на проекта. Колкото до визите и данъците, то при наличието на туристическа американска виза можеш да пребиваваш на кораба до 180 дни в годината, тъй като той ще се намира под бахамски флаг. Съответно никакви отчисления за държавата от трудовата им дейност няма да има.

Планира се Blueseed да бъде пуснат още следващата година, но предстои разрешаването на най-големите трудности. Дарио Мутабдзия и Макс Марти още не са намерили подходящ кораб, чиято стойност да е около 30 млн. долара. Необходими са му още гориво и всевъзможното оборудване, с което да бъде снабден. Така че авторите на проекта още не се решават да обявят дата за пускането му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com