Френският хит "Шатовалон" се завърна в ефир

44039
Френският хит "Шатовалон" се завърна в ефир

Сериалът, който стана абсолютен хит през 1984 година „Шатовалон”, се завърна в ефира на БНТ. На 5 март националната телевизия излъчи първия от 26-те епизода на френската поредица.

„Шатовалон” е реплика на американските телевизионни сериали през 80-те години „Далас” и Династия”. За първи път е излъчен по френската телевизия Antenne 2 и достига феноменален рейтинг в историята на телевизията за онези време от 17 милиона зрители още на втория епизод.

Радина и Блатечки пак са любовници

Сериалът проследява историята на един журналист, който се изправя срещу най-влиятелната фамилия в България. Един мъж (Асен Блатечки) п...

Историята разказва за могъщото семейство Берг, което живее в градчето Шатовалон на брега на Лоара. В негово владение е местният вестник „Ла Депеш репюбликен” заедно с богатството и властта. Но една сутрин в имението „Мовиер”, собственост на Берг е намерен трупът на журналиста Пол Босис.

Разследването ще разкрие злоупотреби в общината, както и че Берг са компрометирани. Избухват множество скандали. Семейство Ковалик, югославски емигранти, започва война с Берг. Целта им е да контролират града като отнемат властта от Берг. Антонен, патриархът на фамилията Берг, умира. Подялбата на наследството разрушава единството на Берг. Новият главен редактор на „ Ла Депеш” е Флоранс, адвокатка, глезеното дете на стария Берг. Любовникът й, депутатът Жорж Кантен се самоубива. Могъща пресгрупа иска да си присвои вестника. Флоранс трябва да се справя с всички неуредици, подпомогната от няколко верни сътрудници, сред които и журналистът Травер. Флоранс се бори за обичта на дъщеря си Александра. 

Успехът на първия сезон е помрачен от фатални събития. На 28 април 1985г., след излъчването на 17-ти епизод, актрисата Шантал Нобел катастрофира, а шофьор е известният музикант Саша Дистел. Последствията са тежки за актрисата, точно преди анонсирането на втория сезон на сагата. Инцидентът предопределя съдбата на сериала. Продуцентите не могат да обезпечат гардероба на героинята с висок стандарт - бюджетът на всеки епизод е 2 млн. френски франка.

Фабулата на "Шатовалон" има свой аналог с реална ситуация в Тулуза през 80-те, когато фамилия Бейе, собственици на вестник "Депеш дю Миди" воюва с потомствените кметове на града от семейство Боди. Съпругата на починалия Бейе се опитва напразно да забрани излъчването на сериала и да отхвърли асоциациите с действителността като наивни и банални сценарни трикове.

Сагата "Дървото на живота" разби рейтингите в София

Вълната от нови български сериали продължава да залива с пълна сила родния ефир. По случай 135 години от Освобождението на България, то...

Режисьори на лентата са Пол Планшон и Серж Фридман, а в актьорския състав влизат Шантал Нобел, Реймон Пелегрен, Люк Меренда, Жорж Маршал, Филип Ате, Дени Савиня, Уго Палияй, Барбара Куписти и др. Музиката е на Владимир Козмаа, а песента "Власт и слава" е в изпъление на Ербер Леонар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com