ФСБ Симфони в зала 1 на НДК

16090
ФСБ Симфони в зала 1 на НДК
Магията на симфоничния оркестър, съчетана с въздействието на рок музиката, е нов подход в неизчерпаемите идеи на ФСБ

На 20 април предстои голям Великденски концерт за софийските почитатели на ФСБ с Пловдивската филхармония и хора на Ансамбъл "Тракия".

Специално създадената програма на групата включва най-големите хитове от 35-годишната й кариера, както и песни от последния албум "ФСБ точка".

Въпросът е как симфоничната оркестрация се слива и дообогатява музиката на ФСБ. Главният виновник за появата на проекта, Румен Бояджиев-младши, отговаря: "Музиката на ФСБ се е развивала толкова много през годините, че в един момент рамката на изразните средства в рока й утеснява. Тогава идва необятното поле на класиката - като форма и дълбочина.

Симфоничният оркестър е най-съвършеният от всички инструменти за възпроизвеждане на музика, създаден от човека.

Оркестърът има божествена, космична сила на въздействие. Бях изненадан от заложеното в музиката на ФСБ. Какъв потенциал и колко енергия има в нея. Аз съм израснал с тази музика, с техните песни, но едва сега, когато започнах да ги преобразувам в един по-класически вид, осъзнах колко скрити възможности имат мелодиите, хармонията, детайлите от аранжимента."

За първи път български музиканти осъществяват такава мащабна продукия - 100 души на сцената - инструменталисти, певци, гайдари, под диригентството на маестро Григор Паликаров.

Големият състав на симфоничния оркестър, народният хор, рок групата и младото поколение на гост-музикантите ще се обединят с музиката на ФСБ.

Билети за концерта на "ФСБ Симфони" в зала 1 на НДК на 20 април 2012 г. може да намеритe на касата на НДК, както и в мрежата на: ticketplus.bg. Цените на билетите са от 30 до 60 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com