Робърт де Ниро крещи и беснее в американски съд: Ето в какво го обвиняват

5326
Робърт де Ниро крещи и беснее в американски съд: Ето в какво го обвиняват
Снимка: Getty Images

Робърт де Ниро се е явил като свидетел по дело, заведено срещу него от бивша асистентка, която го обвинява, че е упражнявал тормоз над нея. В хода на показанията си актьорът и носител на "Оскар" не успял да сдържи нервите си и "избухнал", предаде Асошиейтед прес.

Де Ниро, който на моменти изглеждал намръщен, се сдържал да не избухне по време на дисекцията на взаимодействията му с бившата му служителка, преди накрая да "изригне": "Всичко това са глупости!"

Повече за служителката, която го обвинява в тормоз

Още: Робърт де Ниро призна: Не мога да се грижа за бебето си

Двукратният носител на "Оскар", известен с изпълненията си в хитови филми като "Ловецът на елени", "Разяреният бик" и "Шофьор на такси", е бил първият свидетел по делото, заведено от Греъм Чейс Робинсън. Робинсън, която е работила за Робърт де Ниро между 2008 и 2019 г., е получавала 300 000 долара годишно, преди да се оттегли като негов вицепрезидент по производството и финансите.

Робърт де Ниро пред съдебната зала, снимка: Getty Images

Жената, натоварена в продължение на години с всичко - от украсяването на коледната елха на Де Ниро до отвеждането му в болница, след като пада по стълбите, го съди за 12 милиона долара обезщетение за причиняване на тежък емоционален стрес и накърняване на репутацията. Робинсън казва, че актьорът е отказал да ѝ даде препоръка, за да си намери друга работа, когато тя е напуснала през 2019 г. след многократни сблъсъци с приятелката му.

Още: "Животът е твърде кратък": Робърт де Ниро стана на 80

Показанията и избухванията на Де Ниро

Осемдесетгодишният Де Ниро е давал показания през по-голямата част от следобеда в понеделник, 30 октомври, и се е съгласил, че в даден момент е посочил Робинсън като лице за контакт при спешни случаи и е разчитал на нея да му помага с поздравителни картички за децата му. 

Когато обаче адвокатът ѝ го попитал дали я смята за съвестен служител, той се изсмял. "Не и след всичко, през което преминавам сега", казал актьорът.

Де Ниро на два пъти повишил тон почти до викане по време на показанията си. Веднъж, когато защитавал взаимоотношенията на приятелката си с Робинсън, казвайки: "Вземаме решения заедно".

Вторият път бил, когато адвокатът на бившата му служителка се опитал да внуши, че през 2017 г. актьорът е притеснил клиентката му рано сутринта, за да го закара до болницата. "Това беше един път, когато си счупих гръбнака, падайки по стълбите!", избухнал разгневеният Робърт де Ниро. По думите му дори в този случай той не я повикал непосредствено след инцидента, който се е случил в ранните часове на нощта, а часове по-късно на сутринта.

Още: Приятелката на Робърт де Ниро за ужаса след раждането: Лицето ми тотално се парализира (ВИДЕО)

Бившата служителка Греъм Чейс Робинсън, която съди Робърт де Ниро, минути преди да влезе в съда, снимка: Getty Images

Актьорът настоял, че се е отнасял добре с Робинсън, дори след като е купил къща с пет спални в Манхатън и ѝ е позволил да контролира част от приготовленията, за да може да се премести там с приятелката си Тифани Чен. "Не е като да съм поискал от нея да отиде там и да търка и бърше подове. Така че всичко това са глупости", казал Робърт де Ниро.

Встъпителните думи на адвокатите

Във встъпителните изявления, които предшествали показанията на актьора, адвокат Андрю Макърди заявил, че клиентката му Греъм Чейс Робинсън не е могла да си намери работа и се е страхувала да излиза от дома си, откакто е напуснала работата при Де Ниро. Той казал също, че актьорът понякога ѝ е крещял и я е наричал с неприятни имена, което съответствало на сексистките му забележки по адрес на жените като цяло. Макърди допълнил, че проблемите между тях са възникнали, когато Тифани Чен е започнала да ревнува, че Де Ниро разчита на Робинсън за много задачи и че двамата общуват толкова добре. 

Адвокатът казал още, че клиентката му никога не е имала романтичен интерес към Де Ниро, каквито са били подозренията на приятелката му. Адвокатът на холивудската звезда - Ричард Шонщайн. на свой ред казал, че Робърт де Ниро се е отнасял много добре с Робинсън, "но винаги е смятал, че тя заслужава повече". Той описал Де Ниро като "мил, разумен, щедър" и казал на съдебните заседатели, че ще разберат това, когато чуят показанията на други лица, наети от компанията на актьора "Canal Productions", която е завела ответен иск срещу Робинсън. Шонщайн нарече Робинсън "снизходителна, унижаваща, контролираща, злоупотребяваща" и казал, че "тя винаги е играела ролята на жертва", пише БТА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Николета Лозанова в топ форма само месец след раждането (СНИМКА)

След "Ергенът": Кристина и Мария признаха какво мислят за Алек (СНИМКИ)

Участници в "Игри на волята" станаха родители (СНИМКИ)

Любимка на шеф Ангелов напусна Hell's Kitchen (СНИМКA)

Неочаквано в "Ергенът" две дами останаха без роза. Вижте кои (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com