Снимките на "Съдилището" в България приключиха

21849
Снимките на "Съдилището" в България приключиха

Приключиха снимките в България на последния филм на Стефан Командарев "Съдилището". От утре екипът заминава за Германия, където ще бъдат заснети финалните кадри.

Режисьорът заминава със своите колеги за пет снимачни дни в Стендал, където ще бъде пресъздадена българска дискотека. Ще бъдат заснети също така интересни моменти от живота на Васко (Ованес Торосян) и Мария (Ина Николова), развиващи се на фона на немското градче, разположено на около 100 км. от Берлин. "На финалната права сме. Доста изморени сме вече, но лично аз съм много доволен от това, което се получава", споделя Командарев, съобщиха от Agrofilm.

"Съдилището" завърши с последен снимачен ден на микро язовир до село Кобилино. Снимките в България закриха Ованес и Ина. Мария (Ина) изпрати с целувка на брега Васко (Ованес), който се впусна да помага на баща си. В последните снимачни дни режисьорът за първи път събра всички актьори на снимачната площадка. Зрителите ще видят Асен, Ованес, Зуека, Параскева Джукелова и Мики Манойлович да празнуват имения ден на Митьо в неговия дом. В битова атмосфера, героите се бяха събрали на домашно червено вино, да поздравят своя съсед и приятел. На масата присъстваха, разбира се и домашни гозби, както предполага всеки празник в малкото градче. Ще се случат, обаче непредвидени събития, които ще променят настроението на гостите и посоката на вечерта.

В понеделник вечер Мики Манойлович влезе в ролята на военен в гранично поделение. За целта беше преустроена заставата, в която Асен Блатечки засне няколко сцени по-рано. Този път, обаче тя беше неузнаваема. Част от помещенията на войниците бяха ремонтирани и на заставата беше вдъхнат нов живот. Манойлович, който ненапразно носи името Капитана, в историята на филма, показа строгия нрав на своя герой, в аварийна ситуация на поделението. След епизода Мики беше изпратен с бурни аплодисменти от целия екип за неговото участие.

По-късно същата нощ беше изпратен и Асен Блатечки. Преди да замине, Блатечки се отби в къщата на своя герой Митьо, за да заснеме последна сцена за филма на Стефан Командарев. Митьо разгледа албума на своето семейство, припомни си много неща, а Блатечки си взе емоционално довиждане, като прегърна хората, с които работеше всеки ден в продължение на два месеца и не пропусна да се раздели, разказвайки весели истории и случки, за последно на терена на "Съдилището".

Редактор: Д. Симова

Командарев: Играта на табла е като живота

"Играта на табла е като живота. Сам избираш как да я играеш", казва режисьорът Стефан Командарев, който снима най-новия си филм "Съди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес

Лекар: Това е най-добрата риба при диабет и болна щитовидна жлеза
Лекар: Това е най-добрата риба при диабет и болна щитовидна жлеза

Тази риба се консумира пържена, печена и дори пушена. Но малко хора се замислят как това ястие влияе на здравето. "Всъщност мойвата е малко по-различна...