Тотален срив в доверието към правителството и парламента

26173
Тотален срив в доверието към правителството и парламента
Снимка: БГНЕС

Рекордното неодобрение спрямо правителството на Пламен Орешарски и Народното събрание се запазва и през месец октомври. Това показа поредното проучване на „Алфа Рисърч”.

Одобрение за дейността на правителството дават само 19% от общо 1030 респонденти. Отрицателните оценки нарастват до 49%, като в тях се отразява недоволството на различни социални групи.

И Алфа Рисърч дава предимство на БСП, но миниатюрно

След като вчера "Галъп Интернешънъл" представи данни, според които БСП води на ГЕРБ в електоралните нагласи, днес "Алфа Рисърсч" стори ...

След тримесечен период на стабилизиране на личния рейтинг на министър-председателя Пламен Орешарски на около 30%, през септември той бележи рязък спад надолу. Премиерът се радва на едва 24% положителни оценки срещу 48% отрицателни. „Действащият премиер има по-ниска популярност от своя предшественик Бойко Борисов в края на неговия мандат”, отбелязват социолозите.

Парламентът остава с критичните 11% доверие, а Конституционният съд, чийто рейтинг социологическата агенция измерва за първи път, стартира с критичната и вероятно без аналог за подобна основополагаща институция подкрепа от 12%.

Българският Зукърбърг (Делян Пеевски)

Връщането в парламента на Делян Пеевски и писмото, в което описва своя успех в живота, взривяват общественото мнение за втори път след избора му за шеф на ДАНС, отчита „Алфа Рисърч”.

Орешарски: Очаквах от студентите професионални искания

"Аз очаквах да има други искания от студентите - професионални, защото образованието далеч не е в превъзходно състояние. Има много проб...

Според проучването едва 1,7 на сто от българите - процент по-малък от санитарния минимум за социологически проучвания, отбелязва „Алфа Рисърч”, смятат, че моделът за успех на младите хора в България трябва да бъде описаният от Делян Пеевски кариерен път.

Политическите партии

Наблюдава се и катастрофален срив в подкрепата за всички основни политически сили. БСП и ГЕРБ застават на практически равни позиции в пътя си надолу – съответно 16,9% и 16,5%. Реформаторският блок също отстъпва от равнището, от които стартира и стига до 6,4%, следван от по-ниския като потенциал, но по-мобилизиран вот за ДПС (6,1%).

„Единственият печеливш от сегашната ситуация на ескалираща криза е „Атака” – подкрепата за националистите се увеличава от 1,6% през септември на 3% през октомври.

Общинари от Перник организирани за протест в подкрепа на Орешарски?

Общинари от Перник са били организирани в подкрепа на Пламен Орешарски и трябва днес с автобуси да отидат в София, за да се изправят ср...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...