Общинари от Перник организирани за протест в подкрепа на Орешарски?

29854

Общинари от Перник са били организирани в подкрепа на Пламен Орешарски и трябва днес с автобуси да отидат в София, за да се изправят срещу „Ранобудните студенти”. Това показва в свой материал сайтът zaPernik.com.

Според репортер на сайта около 7:10 сутринта на паркинга зад Община Перник са започнали да се събират хора. Информатор от групата е казал за сайта, че това всъщност са служители от общината, които организирано отиват на протест в София в подкрепа на премиера Пламен Орешарски.

Класната на Орешарски: Пламен беше за пример

"Не съм имала по-добър ученик от Пламен, беше толкова тих и кротък... Необикновено кротко момче. Скромно и много, много ученолюбиво. Из...

В заснет видеоклип репортер опитва да говори с хората, качващи се в един от автобусите. Хората обаче категорично отказват да говорят, като почват да му крещят да се маха, да му бутат камерата, да го замерят с фасове, стига се и до обиди от сорта на „тъпак”. Никой от хората не казва в пряк текст, че отиват на протест в подкрепа на Пламен Орешарски. Пътниците казват, че ще празнуват Деня на народните будители и обвиняват репортера, че са му дадени пари.

В ефира на Нова телевизия кметът на Перник Росица Янакиева заяви, че автобусът е организиран не от общината, а от структурата на БСП в града. Тя заяви, че не може да каже накъде отиват автобусите. Общински съветник от ГЕРБ обаче заяви, че Янакиева лъже и на видеото се виждат лицата на служители от общината. Кметът на Перник не пожела да влиза в спор и поиска от политическия си опонент да докаже твърдението си.

Днес е десети ден от началото на студентската окупация. Студентите вече обявиха, че ще има шествие по случай Деня на народните будители. В него ще се включат представители на всички висши учебни заведения, които подкрепят окупацията, започнала в Софийския университет. Ще има и преподаватели.

Шествието започва от Ректората, след което ще достигне до Народната библиотека. Там студенти ще четат поезия, а след това ще се отправят до храм "Св. Александър Невски" и Народното събрание. 

Очакваме среща само с премиера, не говорим с министрите му, казват студентите

Категорично отказваме да влизаме в дебат по която и да е тема с министрите от кабинета Орешарски. Това заявяват в свое официално съобще...

Очаква се шествието да премине през Националната художествена академия, НАТФИЗ и ВИАС.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика