X
 
 

България ще подкрепи осигуряването на допълнителни радиочестоти за мобилни услуги

628 0
България ще подкрепи осигуряването на допълнителни радиочестоти за мобилни услуги
Снимка: Actualno.com
България ще подкрепи осигуряването на допълнителен радиочестотен спектър за развитие на мобилните услуги в световен мащаб. Това е част от позицията, която бе одобрена от правителството  днес, заедно със състава на българската делегация за Асамблеята по радиосъобщенията, 21-26 октомври 2019 г. и Световната конференция по радиосъобщения към Международния съюз по далекосъобщения, 28 октомври-22 ноември 2019 г., които ще се проведат в Шарм Ел Шейх, Египет. Тя гласи още, че освобождаването на радиочестотните ленти трябва да се извършва съобразно националните особености на отделните държави.

В одобрената от правителството позиция е представено становището на България по въпроси, свързани с нуждата от радиочестотен спектър за нови видове системи и услуги, както и от преразглеждане на процедурите за координация работата на спътникови, морски, въздушни и наземни радиослужби.

BMW и Daimler с общ проект за 1 млрд. евро

Германските автомобилни гиганти BMW и Daimler ще инвестират 1 милиард евро в съвместни проекти  за устойчива мобилност, съобщи...

Участието на български представители в работата на Асамблеята по радиосъобщенията и Световната конференция по радиосъобщения ще допринесе за отстояване на националните интереси при промени в планирането на честотните разпределения.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално