Камери по улиците за 2 млн. лв. обещават от общината в Благоевград

420
Камери по улиците за 2 млн. лв. обещават от общината в Благоевград
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи пресконференция в кабинета си, за да разкаже на журналисти какво е свършил до момента по спорните проблеми, свързани с ремонтите на града, както и за да обясни, какво да очакват гражданите в близката година.

Една от най-добрите новини за благоевградчани ще бъде поставянето на видео камери в целия град. Проектът е финансиран от общината и е на стойност над 2 милиона лева. Предвижда се поставяне на камери на почти всяка улица в града, като центърът за наблюдение ще бъде предаден на полицията. Камерите ще отговарят на най-високите европейски изисквания за сигурност, като ще бъдат с толкова добра резолюция, че ще могат да се видят дори номерата на колите, които извършват някакво нарушение.

8-ми декември наближава: 140 лв. за нощувка в Банско

Почти два месеца преди студентския празник – 8-ми декември, а офертите за големите партита вече заливат мрежата. От актуални изпъ...

Спортният въпрос с редицата ремонти в града също беше дискутиран. В момента целият център на Благоевград е превърнат в строителна площадка, освен това се изгражда велоалея. Според кмета, всичките ремонти ще приключат в края на годината, а жителите на града ще се радват на новия център още по Коледа.

Друга инициатива, която предлага кмета, е самите граждани да предлагат идеи, с които да се подобри градската среда. Служители на общината ще се срещнат още от следващата седмица с домоуправители на всяка жилищна сграда, където ще дават разяснение по новата инициатива. Идеята е всеки гражданин да предложи на домови съвет идея - как да промени междублоковото пространство, съседната улица или дори централен булевард. Идеите ще бъдат събирани от самите домоуправители, които ще ги предлагат на общинската администрация. Всеки гражданин ще може и сам да даде идея на специално създадени за това информационни бюра. Кметът заяви, че през 2019 г. общината ще отдели много повече пари за градската среда.

В края на годината се очакват да отворят врати и три нови сгради, които ще дадат социални жилища на 172 семейства. Апартаментите са изцяло мебелирани и обзаведени, като първата сграда се очаква да бъде готова до 3-ти ноември, а останалите две до 10-ти ноември.

На въпрос на журналисти, как ще коментира нашумелия случай със задържаната фармацевтка от благоевградската онкоклиника „Св. Мина”, която според прокуратурата е замесена в мащабен трафик на лекарства за онкоболни, кметът заяви: „В момента няма да коментирам случая, защото тече разследване. На следващата сесия на общината предстои да се разгледа въпроса с подновяването на договора на директора на болницата. Най-малкото което мога да кажа, е че ситуацията е изключително неприятна!”.

Свалиха емблематичните чадъри от центъра на Благоевград (СНИМКИ)

Благоевград осъмна без известните си чадъри. Атрактивните предмети, които красяха главната търговска улица на града, бяха свалени в пон...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители