Над 68 милиона лева за държавно делегирани дейности в бюджета на Стара Загора за 2019-а

643
Над 68 милиона лева за държавно делегирани дейности в бюджета на Стара Загора за 2019-а
Снимка: Община Стара Загора
С над 8 милиона лева са увеличени средствата за държавно делегираните дейности в бюджета на община Стара Загора за 2019 година и са в размер на 68,343 милиона лева. Увеличението на общата субсидия за делегираните от държавата дейности е насочено към увеличение на заплатите в сферите на образованието, здравеопазването, социалните дейности, културата и общинската администрация, съобщи по време на публичното обсъждане на Бюджет 2019 Цанка Ганева, директор на Дирекция “Финанси, бюджет и счетоводни дейности”.

11 на сто от тези средства - 7,66 милиона лева, са насочени в сферата на социални дейности. 500 хиляди лева от местни приходи пък са насочени към подобряване на материалната база. Последното е важно, защото община Стара Загора предлага най-много социални услуги и грижи след София, обясни Цанка Ганева.

Над 115 млн. лв. е бюджетът на община Стара Загора за 2019 г.

"Основната цел при формирането му е да има баланс - разходната част да е съобразена с приходната, за да запазим финансова стабилност. Т...

Над 11 милиона лева са планираните разходи за персонал за местни дейности и за дофинансиране на делегирани от държавата дейности. Заложеният ръст от 9,7% или 996 551 лева отчита новия размер на минималната работна заплата на 560 лева от 1 януари тази година, както и увеличение на заплатите в съответствие със заявения от правителството приоритет за устойчиво повишаване на стандарта и качеството на живот на населението в страната.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители